Een PU gietvloer: de voor- en nadelen

Weet je nog niet welke vloer je wil leggen? Een polyurethaan gietvloer oogt waanzinnig strak en past daardoor perfect in moderne woningen. Wij schotelen je de belangrijkste voor- en nadelen van deze vloersoort voor.

Voordelen
- Een polyurethaan (PU) gietvloer is ontzettend duurzaam. Daarom kiezen heel wat bedrijfsleiders voor deze vloersoort in industriehallen, kantoorgebouwen en winkels. Sinds enkele decennia is de PU gietvloer ook in trek bij particulieren.
- Het aantal kleuren is nagenoeg onbeperkt. Je kunt een PU gietvloer in alle beschikbare RAL-kleuren verkrijgen. Op vlak van afwerking heb je daarnaast nog de keuze tussen mat of glanzend.
- De plaatsing van een PU gietvloer neemt enkele dagen in beslag maar in minder dan een week tijd is de vloer uitgehard.
- Een polyurethaan gietvloer oogt mooi omdat er geen naden zijn. Bovendien is de vloer ook aangenaam om op te lopen.
- Wil je vloerverwarming leggen? Dan is een polyurethaan gietvloer de perfecte keuze.
- Deze vloersoort is niet enkel erg onderhoudsvriendelijk maar ook uitermate geschikt voor mensen met een huisstofallergie.
- Goed nieuws voor verbouwers. Een PU gietvloer is amper 2 tot 4 mm dik en kan dus eenvoudig bovenop een bestaande vloer gegoten worden. 

Nadelen
- Ondanks de verschillende lagen en coatings is een polyurethaanvloer toch nog gevoelig voor krassen.
- Het prijskaartje ligt beduidend hoger dan een gemiddelde tegelvloer.
- Het gieten van een PU vloer vereist vakmanschap. Kies voor een bekwame aannemer en vraag zeker referenties op.
- Het verwijderen van een gietvloer is geen sinecure. Wil je later een andere vloer, dan is de kans groot dat je de chape zal beschadigen.
- Ondanks dat heel wat fabrikanten zeggen dat PU gietvloeren kleurvast zijn, kan er door UV-straling en direct zonlicht toch verkleuring optreden. 

Bron:
Hebbes


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag