20 oktober 2018

Klopt het dat enkel kopers moeten opdraaien voor de notariskosten bij de aanschaf van een woning? Een nieuw antwoord op deze vraag zou de sector weleens op zijn grondvesten kunnen doen daveren…

Notarissen moeten mee met hun tijd en dat is zelfs de politiek niet ontgaan. Minister van justitie Koen Geens bracht onlangs een rapport in de openbaarheid waarin twee topmannen van notarisverenigingen niet minder dan 36 voorstellen lanceren om de taak van notarissen te moderniseren.

Van die 36 suggesties is er eentje die ons bijzonder is bijgebleven. Wie vandaag een huis koopt, moet zelf opdraaien voor de vollige notariskost terwijl de verkoper met rust gelaten wordt. Dat moet volgens het duo anders: naar 75% gedragen door de koper en 25% door de verkoper.

Notariskosten aangepast aan de verkoopprijs

Een ander idee dat besproken wordt, is het aanpassen van de notariskosten aan de prijs van het pand. Dat zou goedkoper moeten kunnen voor bescheiden woningen (het rapport spreekt van 10%) en duurder voor grote villa’s. Het gaat hier voor alle duidelijkheid over notariskosten en niet over registratierechten, die een pak duurder zijn.

Bron
Immovlan

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag