21 december 2018

Je wil een woning verkopen waarin de elektriciteitsinstallatie na 1 oktober 1981 in gebruik werd genomen. Moet je deze installatie dan laten keuren? Met welke spelregels moet je rekening houden?

Naar aanleiding van de tekst over een negatieve elektriciteitskeuring bij een verkoop vraagt een lezer of je zo’n keuring ook nodig hebt bij de verkoop van een woning of appartement waar de elektrische installatie in gebruik wordt genomen na 1 oktober 1981.

Keuring nodig?
Elektrische installaties die na 1 oktober 1981 in gebruik werden genomen moeten worden gekeurd voor ze in gebruik worden gesteld. Die keuring gebeurt daarbij door een erkend controleorganisme. Eens deze keuring gebeurde is deze 25 jaar geldig. Na 25 jaar moet er een nieuwe keuring gebeuren.

Wat bij een verkoop?
Bij een verkoop van de woning of het appartement kan je dus volstaan met het keurings- of het herkeuringsattest voor te leggen. Je moet de elektrische installatie van de woning of het appartement dus niet opnieuw laten keuren … op voorwaarde dat het attest nog geen 25 jaar oud is.

25 jaar of ouder
Is het wel al meer dan 25 jaar geleden dat je de installatie liet keuren, dan moet je dat op het moment dat je wil verkopen wel opnieuw laten doen. Blijkt de installatie dan niet in orde te zijn dan moet ze binnen de 12 maanden in orde worden gebracht en herkeurd worden.

Bron
Immovlan

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag