Mag je de brandweer bellen voor een wespennest?

In de zomermaanden wordt het weer de tijd dat er op heel wat plaatsen wespennesten opduiken. Als dat in je huis of tuin gebeurt wil je allicht dat het nest zo snel als mogelijk verdelgd wordt.

Brandweer

Als je een wespennest hebt dat gevaar of overlast oplevert, kan je dat laten verwijderen door een professioneel verdelger of door de brandweer. Weet wel dat je de brandweer enkel kan laten komen voor een wespennest die zich op jouw grond bevindt. Je kan de brandweer dus bv. niet bellen voor een wespennest bij de buren. De brandweer zal ook niet komen om bijen te verwijderen. Daarvoor moet je contact opnemen met een imker.

Lokaliseer de nest

Het is aangewezen dat je de nest kan aanduiden op het moment dat de brandweer bij jou ter plaatse komt. De brandweer zal namelijk allicht niet gedurende een lange tijd actief op zoek gaan naar waar de nest zich bevindt.

Betalen?

Het verdelgen van het wespennest door de brandweer gebeurt lang niet altijd gratis. Er kunnen verschillende tarieven van toepassing zijn naargelang de zone waar je woonachtig bent. Zo is dit op sommige plaatsen gratis terwijl je elders wel moet betalen. Zo betaal je bv. in de brandweerzone Vlaams-Brabant West een bedrag van 75 euro inclusief BTW.

Bron
Immovlan


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag