Mag je aannemer je verbieden om op de werf te komen?

Je aannemer zal allicht de werf afsluiten zodat onbevoegden daar niet op kunnen gaan. Vaak gebeurt dit doordat hekken worden geplaatst en er ook een plaatje wordt uitgehangen waarop staat dat de toegang tot de werf verboden is voor onbevoegden.

Waarom zou je aannemer het verbieden?

Veelal zal je aannemer er niet moeilijk over doen dat je zelf op de werf komt. Iets anders wordt het allicht als je aannemer in het verleden als eens meemaakte dat er tijdens het bezoek van een bouwheer schade werd veroorzaakt op de werf (doordat er bv. op een nog niet droge chape werd gelopen, een nog niet vastgezet raam werd geopend enz.). Je aannemer riskeert dan namelijk op te draaien voor deze schade.

Kijk in de aannemingsovereenkomst

In de aannemingsovereenkomst die je met de aannemer afsluit (of in zijn algemene voorwaarden) kan een regeling staan over de toegang die je krijgt tot de werf. Hierin kan zelfs een verbod staan om op de werf te komen buiten het bijzijn van de aannemer. Een dergelijke bepaling is perfect geldig.

En als er niets instaat?

Werden er contractueel geen afspraken gemaakt, dan kan je wel degelijk af en toe een kijkje gaan nemen op de werf. Je aannemer zal daar allicht niet moeilijk over doen. Doet je aannemer nadien zijn beklag dan kan je nog altijd concrete afspraken met hem maken voor toekomstige werfbezoeken.

Bron
Immovlan

Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag