19 december 2018

Je ketel werkt perfect. Moet je hem laten onderhouden of mag je dat onderhoud zonder probleem een jaartje overslaan?

Je ketel onderhouden, is verplicht en da’s maar goed ook. Een periodieke inspectie verhoogt de levensduur en efficiëntie van uw apparaat, beperkt het risico van CO-vergiftiging en is goed voor het milieu.

Wat is het onderhoudsinterval?
Voor oliegestookte ketels is een jaarlijks onderhoud verplicht in heel België. Voor een gasketel is onderhoud verplicht om de twee jaar in Vlaanderen en om de drie jaar in Wallonië en Brussel.

Wat zijn de voordelen van het regelmatig onderhouden van uw ketel?

Hoger rendement
Een goed onderhouden ketel laat je toe om minder energie te verbruiken. Het onderhoud van de schoorsteen verkleint de kans op obstructies die de goede werking ervan kunnen beïnvloeden en de efficiëntie kunnen verminderen.

Minder storingen
Door je ketel goed te onderhouden, verminder je het risico op storingen en win je aan wooncomfort. Bovendien verleng je de levensduur van de ketel aanzienlijk, wat nog meer besparingen op lange termijn betekent.

Meer veiligheid
Tijdens de periodieke inspectie van de ketel zorgt de vakman ervoor dat de ketel goed brandt en dat de ketel foutloos werkt.

Een geste voor het milieu
Indien goed onderhouden, zal je ketel minder vervuilen en dus minder CO2 uitstoten omdat er minder brandstof wordt verbruikt: een milieuvriendelijk gebaar waar je niet alleen jezelf plezier mee doet.

Bron
Immovlan

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag