Is het onderhoud van een verwarmingsketel verplicht?

Je ketel werkt perfect. Moet je hem laten onderhouden of mag je dat onderhoud zonder probleem een jaartje overslaan?

Je ketel onderhouden, is verplicht en da’s maar goed ook. Een periodieke inspectie verhoogt de levensduur en efficiëntie van uw apparaat, beperkt het risico van CO-vergiftiging en is goed voor het milieu.

Wat is het onderhoudsinterval?
Voor oliegestookte ketels is een jaarlijks onderhoud verplicht in heel België. Voor een gasketel is onderhoud verplicht om de twee jaar in Vlaanderen en om de drie jaar in Wallonië en Brussel.

Wat zijn de voordelen van het regelmatig onderhouden van uw ketel?

Hoger rendement
Een goed onderhouden ketel laat je toe om minder energie te verbruiken. Het onderhoud van de schoorsteen verkleint de kans op obstructies die de goede werking ervan kunnen beïnvloeden en de efficiëntie kunnen verminderen.

Minder storingen
Door je ketel goed te onderhouden, verminder je het risico op storingen en win je aan wooncomfort. Bovendien verleng je de levensduur van de ketel aanzienlijk, wat nog meer besparingen op lange termijn betekent.

Meer veiligheid
Tijdens de periodieke inspectie van de ketel zorgt de vakman ervoor dat de ketel goed brandt en dat de ketel foutloos werkt.

Een geste voor het milieu
Indien goed onderhouden, zal je ketel minder vervuilen en dus minder CO2 uitstoten omdat er minder brandstof wordt verbruikt: een milieuvriendelijk gebaar waar je niet alleen jezelf plezier mee doet.


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag