Is brandblussers in huis hebben verplicht?

Brandblussers zijn niet wettelijk verplicht in particuliere woningen. Ze worden natuurlijk wel sterk aanbevolen omdat ze in geval van brand jouw en andere levens kunnen redden. Voor openbare gebouwen is de wet strenger : van restaurants tot musea, over gîtes en evenementenzalen. Kantoren moeten er ook mee uitgerust zijn.

In residenties?

Hetzelfde refrein. Appartementencomplexen en zelfs huizen verdeeld in studentenkamers moeten uitgerust zijn met brandblussers. Om te weten te komen welk blusapparaat moet worden geïnstalleerd, kan je contact opnemen met een brandpreventieadviseur, want de subtiliteiten zijn talrijk. Het type blusapparaat (schuim, poeder, CO2…) zal immers afhangen van de bestemming van de ruimte en van de configuratie ervan.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Digitaal paspoort van uw woning bevat steeds meer informatie!

Met de woningpas heeft uw huis of nieuwbouwappartement een eigen digitaal paspoort. Sinds kort vindt u er een overzicht van de uitgevoerde renovatiewerken en kunt u zelf werken toevoegen.
Lees meer

Uitgerekend: wat kost een alarmsysteem?

Hoeveel kost het om je woning te beschermen tegen indringers? Tegenwoordig zijn de meeste alarmsystemen draadloos, maar wat kost dat nu en wat bepaalt de prijs? We vroegen het aan een gespecialiseerde veiligheidsfirma: Delta Dore Belgium.
Lees meer

Zo hou je je rookmelders in topvorm voor een brandveilige thuis!

87% van de Belgen heeft minstens één rookmelder in huis. Dat blijkt uit een onderzoek van smarthomefabrikant Netatmo. Nochtans is het in België sinds begin 2020 voor iedereen verplicht om thuis de nodige rookmelders te installeren. Bovendien weet 13% van de deelnemers niet of hun exemplaar wel correct werkt. Met deze maatregelen hou je het veilig.
Lees meer

EPB, K-peil, E-peil en U-waarde, we leggen het u uit!

Het EPB-certificaat is de ‘energetische identiteitskaart’ van uw bouw. Het zorgt ervoor dat u de energetische prestaties van een gebouw kan vergelijken met die van een ander.

Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons