Homestaging is hot!

Begin met een stevige poetsbeurt

Een kraaknette woning verkoop je sneller dan een vuil pand. Plan een grote schoonmaak in en vergeet geen enkel hoekje en kiertje. Ja, ook in de kasten ga je aan de slag.

Let op de kleine details

Een woning die netjes aan kant is, is één ding, het zijn details die het verschil maken. Zorg voor een aangename geur, breng planten en leuke accessoires in huis, moesten die nog niet aanwezig zijn en laat het zo gezellig mogelijk ogen. Ook een boeket bloemen kan wonderen doen.

Breng oude meubels weer tot leven

Er zijn ondertussen bedrijven die zich specifiek met homestaging bezighouden, maar net goed breng je een bezoekje aan de lokale kringloopwinkel om daar wat leuke spulletjes op de kop te tikken. Met een likje verf brengen ze vaak sfeer in huis.

Maak je woning zo neutraal mogelijk

Schreeuwerige kleuren, persoonlijke items en andere zaken die uit de band springen? Haal ze weg! Met een neutrale woning doe je sowieso niets verkeerd. Een sobere uitstraling is ideaal om potentiële kopers te doen dromen over wat er mogelijk is. Weet dat je met wit nooit wat verkeerd doet en dat je de boel kunt opvrolijken met kleurrijke accessoires.

Vergeet de hal en de tuin niet

De eerste indruk van je woning is belangrijk. Woon je bijvoorbeeld in een appartement, zorg dan voor een propere inkomdeur, hal en lift. Beschik je over een tuin, vergeet deze dan ook niet onder handen te nemen. Maai het gras, schrob je terras en zet alles netjes aan kant.

Kleine reparatiewerken

Zijn er wat kleine gebreken aan je woning? Het loont de moeite om de reparatiewerken uit te voeren, ook al trek je uit de woning. Zo kunnen potentiële kopers al niet over deze pietluttige details vallen.

Bron
Immovlan

Deel dit artikel

Ontvang je gratis gids

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag