Help, bezoek! 8 tips om je huis razendsnel schoon te doen lijken


Begin jij ook pas met opruimen vlak voor je bezoek arriveert? In volle paniek? Dan ben je zoals de meeste mensen. We gingen op zoek naar tips om dit zo efficiënt mogelijk aan te pakken.


Doel? Een huis dat schoon oogt en fris ruikt. En dat in een mum van tijd. Zodat je nog tijd hebt om je gasten zonder okselvijvers te ontvangen. 


1. Begin met de drie T’s


Toiletten, tafelbladen en de televisie. Die moeten zeker schoon zijn. Want daar let je bezoek op. En de drie T’s krijg je meestal in enkele seconden kraaknet. 


2. Al je rommel in één ruimte


Ligt je woning vol met zaken die er niet horen? Dan heeft het geen zin om alles netjes op te ruimen. De klok tikt, en efficiëntie is essentieel. Gebruik daarom één ruimte, bijvoorbeeld de logeerkamer, om al die spullen in te gooien. Doe de deur op slot en je bezoek merkt er niets van. 


3. Haar van je huisdieren


Huisdieren zijn leuk, maar ze laten ook heel wat haar achter. Vooral op je zetels. Neem een rubberen handschoen en wrijf de haren eraf in slechts enkele seconden. 


4. Je vaat


Heb je geen vaatwasser en een berg vuile borden en kommen? En geen tijd om nog af te wassen? Leg je vuil servies dan in je oven. Niemand die er iets van merkt (tenzij je een ovenschotel voor je bezoekers wilt maken). 


5. Verlucht je woning


Zet alle ramen open en zorg dat al die vieze geurtjes verdwijnen. 10 minuten verluchten is meer dan voldoende. 


6. Doe een laatste check


Alle rommel weg? Zeker van? Neem 2 minuten de tijd om nog een laatste keer door je woning te wandelen en alle rommel te verzamelen. Die gooi je dan simpelweg in je ‘rommelruimte’. 


7. Nu jij


Mooie kleding? Een lekker geurtje? En je haren mooi gestyled? Goed zo. Want mensen associëren nette mensen met nette huizen. En perceptie is belangrijk. Zeker wanneer je bezoek extra kritisch is. Denk maar aan je schoonouders. 


8. Genieten maar


Nu je de vorige stappen snel en succesvol hebt doorlopen, kan je zonder stress genieten van je bezoek. Eens je bezoek er is, stopt het opruimen trouwens. Anders vestig je extra aandacht op het feit dat je nog rommel wilt wegmoffelen. 


Bron:
Hebbes


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag