Een nieuw appartement kopen: Hoe de juiste keuze bepalen?

Wie een appartement in een nog te bouwen residentie koopt, moet vaak twee jaar wachten op de sleutels. Wie zich daarentegen in een bestaand pand wil vestigen, is in veel gevallen te laat aangezien de vraag zo groot is. Het is met andere woorden van primordiaal belang om op de hoogte te blijven van wat projectontwikkelaars op de markt brengen.

De eerste vraag die gesteld wordt: is de aankoop bestemd voor eigen gebruik, als investering of als combinatie van beide? Met dat laatste bedoelen we het appartement eerst verhuren om er achteraf zelf in te gaan wonen. Gaat het om een zuivere investering, koop dan best een (of meerdere) klein(e) appartement(en) met een hoog jaarlijks rendement van 3% van de totale investering.

Een nieuwe residentie vol appartementen wordt bij voorkeur gebouwd in een groene omgeving, in de nabijheid van een park en/of winkels. Dit specifieke voorbeeld beschikt over zeer grote terrassen, wat extra gewaardeerd wordt.
De reeds gebouwde (en toekomstige) constructies van deze ontwikkelaar voldoen aan de EPC-norm, wat voor potentiële kopers (of huurders) lage energiekosten betekent. Appartementen verschillen uiteraard van elkaar qua oriëntatie, maar ook de grootte van hun terras, de oppervlakte van het appartement zelf en het niveau in het gebouw bepalen het uiteindelijke budget. Andere projecten in Waals-Brabant, zoals de Papeteries de Genval of Court Village in Court Saint Etienne, hebben alvast een zeer veeleisend klantenbestand tevredengesteld. Bijna alle appartementen daarvan zijn nu bewoond.

Met dit gloednieuwe project in Waver, Val Véna genaamd, gaat het dezelfde toer op. De appartementen zullen aan alle kwaliteitscriteria voldoen, voor zowel investeerders als voor zij die er zelf een thuis van willen maken. De getrapte architectuur van de gebouwen is niet alleen mooi om naar te kijken, de grote terrassen krijgen een prachtig uitzicht op een bijzonder park van maar liefst 2,4 hectare.

Wie interesse heeft, zal ook hier weer snel moeten zijn, aangezien tal van kopers hun keuze al gemaakt hebben. Vraag simpelweg om de informatie die u wenst (via het formulier onder dit artikel) en de makelaar zal u helpen in de zoektocht naar het ideale appartement op basis van uw behoeften. Om jongeren te helpen, stelt het APIBW (Waals-Brabantse makelaarskantoor voor vastgoedontwikkeling en eigenaar van de grond) trouwens een gereduceerde prijs voor de grond ter beschikking (kortingen van 15 tot 30% op de marktprijs).

Bron
Immovlan

Deel dit artikel

Ontvang je gratis gids

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag