17 mei 2016

Een beetje vakantie in je eigen tuin, dat is wat je bereikt met een eigen zwembad. Groot of klein, om optimaal en langer van je zwembad te genieten, vergt het wel wat onderhoud. Wij geven je alvast wat tips mee om je zwembad in perfecte conditie te houden.

4 must do’s

1. Onderhoud je filter
Je filterinstallatie is essentieel, onderhoud deze dan ook zorgvuldig! Spoel de filterinstallatie dan ook geregeld. Stijgt de druk boven 1 bar, dan is spoeling noodzakelijk. Controleer dit wekelijks. Je filter blijft op deze manier optimaal de vuildeeltjes verwijderen en zorgt ervoor dat je kan plonsen in schoon water.

2. Dek je zwembad af
Je zwembad afdekken staat gelijk aan minder vuildeeltjes in het water, logisich toch? Dit kan tegenwoordig ook automatisch en is misschien wel de investering waard? Het water zal op deze manier minder snel afkoelen, wat dan weer een serieuze slok op de borrel scheelt in verwarmingskosten.

3. Stofzuig je zwembad
Dit kan op 2 manieren manueel of met een zwembadrobot. Bij manueel stofzuigen gaat het vuil naar de filter, de zwembadrobot slaat het vuil op. Uitspoelen is dan de boodschap. Proper zwembadwater wordt sneller gefilterd en zo spaar je je installatie en dus heel wat kosten.

4. Ph- & chloorwaarde controleren
Als je alle dagen in je zwembad plonst, controleer dan zeker dagelijks de bovenstaande waarden. Hoe sneller je producten toevoegt, hoe minder je ervan moet gebruiken. Op lange termijn is dit dus voordeliger. Haal zeker een goede tester in huis om dit klusje te klare. Je vindt ze in de betere winkels.

Nog enkele leuke en handige tips voor een helder zwembad

  • Gebruik een tennisbal. Smijt een paar tennisballen in het water. Verzorgingsproducten en crème laten immers sporen in het water achter. Een tennisbal absorbeert deze producten/olie en zo krijg je helder water.

  • Boost je filter. Wikkel een paar oude panty’s rond het filtermandje voor een optimaal resultaat. Kleine restjes vuil hebben zo geen kans op ontsnappen. Maak de filter ook minimaal 1x per week schoon.

  • Ververs je water 3x per jaar. Zo’n 3 tot 5% van het totale volume aan water is voldoende.

Op deze manier geniet je optimaal van de zonnige dagen en plons je in een heerlijk schoon en helder zwembad. Je zal er nog moeilijk uit te krijgen zijn.

Bron:
Immovlan

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag