Deze lamp zorgt voor een supersnelle internetverbinding

Vergeet wifi: deze lamp, de LiFi, zorgt voor een supersnelle internetverbinding. Hoe snel? Gegevens worden ongeveer 100 keer sneller doorgegeven dan met een klassieke modem…

Deze technologie werd enkele jaren geleden ontwikkeld door de universiteit van Edinburgh, maar is nog niet echt aan het licht gekomen, commercieel gezien dan. Deze LED 2.0-lamp wordt momenteel getest op de kantoren van een makelaarsbedrijf in Parijs. Philips Lighting, het grootste bedrijf in verlichting ter wereld, zit erachter.

Weg met radiogolven
In plaats van radiogolven te gebruiken zoals dat bij wifi gebeurt, gebruikt dit system het lichtspectrum, dat 10.000 keer groter is. En dat verklaart het potentieel… ‘Terwijl radiofrequenties alsmaar meer bezet zijn, is het lichtspectrum een onontgonnen bron met een grote bandbreedte die een gelijktijdige en stabiele verbinding tot stand brengt voor een groot aantal aangesloten apparaten,’ legt Olivia Qiu uit, innovatieverantwoordelijke van het bedrijf. Het bedrijf spreekt van een gegevensoverdracht van 30 megabyte per seconde!

‘Iedere lamp is uitgerust met een geïntegreerde modem die het licht schakeert op snelheden die niet waarneembaar zijn voor het menselijke oog,’ voegt ze eraan toe. ‘Het licht wordt door een sleutel/USB-LiFi-sleutel gedetecteerd die aangesloten is op een uitgang van een laptop of een tablet. De USB-LiFi-sleutel stuurt de gegevens door naar de lamp via een infraroodverbinding.’ Nu willen we alleen nog de prijs van dit leuke speeltje weten…

Gerelateerde artikels

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer

Tuinonderhoud: 4 mythes ontkracht

Op het internet of in boeken worden natuurlijke methoden verspreid die niet altijd even efficiënt zijn. Vaak hebben ze zelfs tal van nadelen.
Lees meer

7 must haves voor je terras!

Zomer, tijd dus om ons terras stevig aan te pakken en in te richten om er de komende maanden optimaal van te genieten. Heb je een groot of klein terras aan je woning of een klein balkon? Elk formaat verdient toch dat tikkeltje extra tijdens de zomer. Wij zetten je op weg!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons