21 januari 2019

Sinds begin dit jaar is het aantal “home invasions” volgens onze politiediensten fors toegenomen. Maar wat houdt deze vorm van inbreken nu precies in?

Sudpresse omschrijft een “home invasion” als een vorm een diefstal of afpersing in een privéwoning waarbij geweld wordt gebruikt. In tegenstelling tot gewone inbraken, wordt er dus bewust confrontatie gezocht met de inwoner(s). In 2016 werden er in België 187 gevallen geteld, in 2017 al 209.

Waarom die brutaliteit?

Simpelweg omdat winkels, banken en geldtransporten alsmaar minder interessant worden om te overvallen. Criminelen richten zich dus meer op particulieren omdat er een grote kans op een buit is.

Een voorbeeld

Alleenstaande dame van 62 slachtoffer van zo’n home invasion. De feiten gebeurden in Ohey in de provincie Namen. Haar deur werd geforceerd en ze kwam oog in oog te staan met gewapende individuen die geld eisten.

Bron
Immovlan

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag