De verschillende soorten beglazing voor je woning:

Enkele beglazing


Een heel aantal oude woningen beschikken nog steeds over enkel glas. Vandaag de dag wordt dit nog amper gebruikt wegens de slechte isolatie. Vanaf dit jaar is het trouwens verplicht om minimaal dubbel glas in ramen en deuren te hebben. Tussendeuren kunnen nog wel voorzien worden van enkel glas.

Dubbele beglazing


Aangezien dubbel glas verplicht is, is dit momenteel ook het populairst. Het gaat hier om twee glasplaten met lucht tussen. Dit laagje lucht zorgt voor een betere isolatie, waardoor je aardig wat bespaart op je energiefactuur. Dubbel glas is prijziger dan enkel glas, maar dat verdien je terug. Niet onmiddellijk, maar wel over meerdere jaren.

HR++ glas


Bij dit hoogrendementsglas zit er geen lucht tussen de glasplaten, maar een isolerende stof. Dit glas is nog een stuk duurder, maar de besparing op je energiefactuur is ook hoger. Je bespaart nog heel wat meer dan bij dubbel glas, dus beschik je over het budget, dan is dit zeker het overwegen waard.

Triple glas


Triple glas of HR+++ glas bestaat uit drie glasplaten met isolerende stof tussen. Dit glas is nog steviger en isoleert nog beter dan de bovenstaande glasplaten. De ramen zijn wel een stuk zwaarder en het is opletten geblazen dat je niet overdrijft in je isolatie. Controleer ook even of je woning stevig genoeg is voor triple glas.

Laat je informeren over je ramen


Dit waren alvast de meest voorkomende mogelijkheden voor de beglazing van je woning. Verder heb je ook nog veiligheidsglas en dergelijke, als je je woning extra wenst te beveiligen. Informeer je altijd grondig bij een ramenspecialist en denk op langere termijn. Ook korte termijn kunnen goed isolerende ramen wat duurder zijn, maar het verschil verdien je vaak in enkele jaren terug.

Bron
Immovlan

Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag