De trends in 2018 voor de babykamer

Een nieuwe spruit op komst in 2018? Dat is natuurlijk een geweldige gebeurtenis en je bent vast al aan het nadenken over de kinderkamer. Op Pinterest vind je heel wat inspiratie en trends, zodat je deze kamer piekfijn kan inrichten. Wij geven je alvast de belangrijkste trends voor 2018 mee.

1.Ecologisch speelgoed breekt door
Ecologisch speelgoed zit overduidelijk in de lift. Volgens Het Nieuwsblad zijn de zoekopdrachten naar ecologisch speelgoed vorig jaar met maar liefst 173% gestegen. Houtwerk en gerecycleerd materiaal veroveren de kinderkamer, terwijl herbruikbare pampers en natuurlijke fopspenen niet meer weg te denken zijn. 

2.Muurkunst
Voor de iets oudere kinderen mag je dan denken aan graffiti, maar ook voor de kleinste koters is muurkunst hip. De muren opfleuren met stickers is niet alleen leuk, je kan ze ook geregeld aanpassen. Stickers van de muur halen en nieuwe kleven is een fluitje van een cent. 

3. Er zijn geen kinderkamers meer
Pardon? Wat we bedoelen is dat sober de nieuwe norm is. De tijd van de kinderkleurtjes heeft zijn beste tijd gehad. De tinten mogen dan een stuk soberder ogen, daarom hoeft het nog niet saai te zijn. Op Pinterest vind je ongetwijfeld meer dan voldoende inspiratie. 

4. Kastelen
Vroeger werden er massa’s kussens aangesleept om een fort te bouwen, maar tegenwoordig ga je voor een permanent fort in de kinderkamer. Maar niet enkel een fort is mogelijk, net zo goed is er ruimte voor een permanent kamp. Onder de hoogslaper is er meer dan ruimte genoeg en je kind zal er heel wat tijd in doorbrengen. 

5. Zwaardere dekentjes
Omdat ze een kalmerend effect hebben op baby’s, worden dekentjes tegenwoordig van wat extra gewicht voorzien. Ook hier stijgt het aantal zoekopdrachten zienderogen. Al jaren worden deze verzwaarde dekens gebruikt in ziekenhuizen, maar nu veroveren ze dus ook effectief de babykamer. 

6. Een juweel als bijtring
Als kersverse mama zal je het snel ondervinden, eens je baby wat groter is grijpt hij/zijn ongetwijfeld naar je halsketting. Dat hoeft geen probleem te zijn met de speciale halskettingen die ook dienst kunnen doen als bijtring. De speciale siliconen zorgen ervoor dat je baby er aan kan trekken en op kan sabbelen. 


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag