De lockdown-tip van de dag: Hoe organiseer je telewerk zoals het hoort?

Telewerken, in de eerste plaats een kwestie van discipline

Of het nu op kantoor is of thuis, een werkdag moet beginnen met een onveranderlijk ritueel: een verkwikkende douche, passende kleding aantrekken, ontbijten… Zulke rituelen helpen om in werkmodus te geraken en om het verschil te maken tussen een werk- en een rustdag. Een werkschema (voor de week) helpt ook een handje.

De werkruimte zelf is net zo belangrijk. Werken in de buurt van spelende kinderen, op een hoek van de eettafel of ineengezakt op de bank zal geen overtuigend resultaat opleveren omdat de bronnen van afleiding te groot zijn. Je werkruimte moet dus idealiter gescheiden zijn van het “gewone leven”, maar ook goed uitgerust. Denk aan een tweede scherm, eventueel een printer enzovoort. Of waarom geen koffiezetapparaat?

De mix met je privéleven

Het is belangrijk om regelmatig een frisse neus te halen, pauzes in te lassen en daarbij even tijd te maken voor niet-werkgerelateerde bezigheden. Is niet de bedoeling: alledaagse taken uitvoeren zoals (af)wassen, schoonmaken of koken. Dit moeten twee gescheiden werelden blijven die elk recht hebben op een eigen schema. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, dat weten we ook wel…

Bron
Immovlan

Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag