Carport of garage?

Hoera, de bouwplannen van je nieuwe woning zijn zo goed als klaar! Al moet je voordat die eerste memorabele steen gelegd wordt, nog 1 keuze maken: parkeren we de wagen straks netjes onder een carport of veilig in een garage? Beiden hebben hun voor- en nadelen...

Maandagmorgen troubles: je hebt de wekker niet gehoord, het brood is net op, de files op de radio lijken oneindig maal duizend lang én er ligt een dikke ijslaag op de voorruit van je auto. Een carport of garage lost niet alles op, maar wel dat je niet meer hoeft te krabben. Beiden bieden immers bescherming tegen vrieskoude. Ook zon, hagel, regen en vallende takken bij storm vormen geen issue onder een carport of in de garage. Een gesloten garage heeft wel het nadeel dat vocht van je wagen moeilijk kan ontsnappen en zo roestvorming stimuleert. 

Beter een goede buur dan …

Bouwen betekent regels respecteren. Wie kiest voor een vrijstaande of aangebouwde carport of garage moet rekening houden met de reglementaire afstand tot de scheidingslijn tussen jouw per-ceel en dat van de buren. Check de do’s en dont’s zeker eens met je architect. 

Levensduur: lang of langer

De levensduur van je carport of garage hangt natuurlijk samen met de gebruikte materialen. Een gemetselde garage gaat iets langer mee dan een houten of metalen carport. Los daarvan zijn beide vormen wel duurzaam. Je kan de levensduur van je carport trouwens verlengen door bv. palen voldoende diep in te graven. 

Wat kost dat allemaal?

Bouwmateriaal kost geld, en je hebt wel wat nodig wil je een gemetselde garage optrekken. Stenen, vloer, dakbedekking, isolatie, een garagepoort, ramen, … maken dat je totaalsom hoger ligt dan wanneer je voor een houten of metalen carport kiest. Maar laat je niet enkel leiden door de eindre-kening, een garage kan bv. dienst doen als speelruimte voor de kinderen of zaaltje voor hun magic number 18 party. 

Bron: Immovlan


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag