Belastingaangifte: Vergeet dit niet af te trekken!

Tot 124 €/jaar


Hoewel een rechtsbijstandverzekering niet verplicht is, weten degenen die met een rechtszaak worden geconfronteerd dat de kosten van een rechtszaak al snel zeer hoog kunnen oplopen. Door het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering ben je beschermd tegen al deze kosten.

Daarom wilde de huidige federale regering de rechtsbijstandverzekering democratiseren. Deze nieuwe belastingaftrek zal meer burgers in staat stellen om over een goede rechtsbijstandverzekering te beschikken, zodat “het recht” voor iedereen toegankelijk is.

Concreet kan je profiteren van een belastingvermindering van maximaal 124 euro. Een belastingvermindering van 40% wordt toegekend voor verzekeringspremies tot € 310. Je moet er echter rekening mee houden dat de belastingaftrek alleen geldt voor rechtsbijstandsverzekeringen die afzonderlijk zijn afgesloten en niet in het geval van een rechtsbijstandsgarantie die in een andere polis is opgenomen (zoals bijvoorbeeld een rechtsbijstandsgarantie voor het privéleven).

Wanneer je een aparte rechtsbijstandverzekering afsluit, kan je kiezen tussen verschillende soorten dekkingen, afhankelijk van je situatie en je behoeften, zoals bijvoorbeeld burgerlijk recht of strafrecht. Aarzel niet om hierover meer info te vragen aan je bankverzekeraar of makelaar.

Bron
Immovlan

Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag