Belastingaangifte: Vergeet dit niet af te trekken!

Tot 124 €/jaar


Hoewel een rechtsbijstandverzekering niet verplicht is, weten degenen die met een rechtszaak worden geconfronteerd dat de kosten van een rechtszaak al snel zeer hoog kunnen oplopen. Door het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering ben je beschermd tegen al deze kosten.

Daarom wilde de huidige federale regering de rechtsbijstandverzekering democratiseren. Deze nieuwe belastingaftrek zal meer burgers in staat stellen om over een goede rechtsbijstandverzekering te beschikken, zodat “het recht” voor iedereen toegankelijk is.

Concreet kan je profiteren van een belastingvermindering van maximaal 124 euro. Een belastingvermindering van 40% wordt toegekend voor verzekeringspremies tot € 310. Je moet er echter rekening mee houden dat de belastingaftrek alleen geldt voor rechtsbijstandsverzekeringen die afzonderlijk zijn afgesloten en niet in het geval van een rechtsbijstandsgarantie die in een andere polis is opgenomen (zoals bijvoorbeeld een rechtsbijstandsgarantie voor het privéleven).

Wanneer je een aparte rechtsbijstandverzekering afsluit, kan je kiezen tussen verschillende soorten dekkingen, afhankelijk van je situatie en je behoeften, zoals bijvoorbeeld burgerlijk recht of strafrecht. Aarzel niet om hierover meer info te vragen aan je bankverzekeraar of makelaar.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Digitaal paspoort van uw woning bevat steeds meer informatie!

Met de woningpas heeft uw huis of nieuwbouwappartement een eigen digitaal paspoort. Sinds kort vindt u er een overzicht van de uitgevoerde renovatiewerken en kunt u zelf werken toevoegen.
Lees meer

Uitgerekend: wat kost een alarmsysteem?

Hoeveel kost het om je woning te beschermen tegen indringers? Tegenwoordig zijn de meeste alarmsystemen draadloos, maar wat kost dat nu en wat bepaalt de prijs? We vroegen het aan een gespecialiseerde veiligheidsfirma: Delta Dore Belgium.
Lees meer

Zo hou je je rookmelders in topvorm voor een brandveilige thuis!

87% van de Belgen heeft minstens één rookmelder in huis. Dat blijkt uit een onderzoek van smarthomefabrikant Netatmo. Nochtans is het in België sinds begin 2020 voor iedereen verplicht om thuis de nodige rookmelders te installeren. Bovendien weet 13% van de deelnemers niet of hun exemplaar wel correct werkt. Met deze maatregelen hou je het veilig.
Lees meer

EPB, K-peil, E-peil en U-waarde, we leggen het u uit!

Het EPB-certificaat is de ‘energetische identiteitskaart’ van uw bouw. Het zorgt ervoor dat u de energetische prestaties van een gebouw kan vergelijken met die van een ander.

Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons