2 juli 2018

De meeste mensen wonen in een huis of appartement, maar ben jij wat eigenzinniger? Er zijn andere opties, denk maar aan een woonboot. Je mag echter niet overal wonen, daar zijn regels voor. Wat mag er in België en wat mag er niet?

Woonwagen
Wonen in een woonwagen mag in België. Wil je permanent in een woonwagen verblijven, dan moet je wel een domicilie hebben op een woonwagenterrein. Trek je geregeld met je woonwagen in België rond, dan moet je alsnog een referentieadres hebben. In het buitenland wil de wetgeving nogal eens verschillen, dus informeer je grondig als je de grenzen over trekt.

Woonboot
Nood aan ongekende vrijheid en dobberen op het water, dan is een woonboot helemaal het einde voor je. Om er officieel op te wonen moet je over een ligplaats beschikken en deze zijn schaars. Je komt meer dan waarschijnlijk op een wachtlijst terecht. Je kunt natuurlijk op zoek gaan naar een bestaande woonboot met vergunning, dan stelt er zich geen probleem.

Tent
Wil je permanent wonen in een tent? Dat kan, maar je hebt wel een bouwvergunning nodig. De gemeente komt dan een kijkje nemen of je tent aan een aantal voorwaarden voldoet. Het komt zelden voor dat tenten worden goedgekeurd, maar wie niet waagt …

Leegstaande panden
Heel wat oude panden worden door gespecialiseerde bedrijven op de markt aangeboden om vandalisme en verval te voorkomen. Je kunt er geen domiciliëring hebben, maar er wonen is perfect wettelijk. Bovendien valt de huurprijs vaak reuze mee.

Tiny house
Een regelrechte rage in de Verenigde Staten. Deze kleine woning op wielen is er een heuse trend, maar in België is er nog geen wetgeving over. Je neemt je woning overal mee en het kost amper tijd om het te laten bouwen. Er zijn ondertussen enkele bedrijven die zich erin specialiseren, maar de vraag blijft momenteel of het wettelijk is of niet.

Boomhut
Leven als in een sprookje? Ga dan in een boomhut wonen. Deze bouw je op je eigen terrein en je hebt er een bouwvergunning voor nodig. De regelgeving is vrij onduidelijk, maar in principe is het ook niet echt verboden.

Bron
Immovlan


Twitter Facebook Google-plus

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag