4 juni 2016

Stel: je kocht 5 jaar geleden je droomwoning met je partner en intussen werd er flink gewerkt aan gezinsuitbreiding. Je fantastische woning wordt te krap, maar jij weet van aanpakken en dus ga je uitbreiden. Liggen in de weegschaal: een aanbouw en een veranda. Hier zijn de verschillen...

Doe mij maar eenheid! Of contrast?

Vrienden en familie merken heus wel dat er ten huize flink met bakstenen werd gesleurd, maar feit is wel dat een aanbouw praktisch onopmerkelijk kan opgaan in de rest van je woning. Je creëert eenheid door bv. dezelfde vloer als in het ‘oude’ gedeelte te leggen, de muren hetzelfde likje verf te geven…

Durf je contrasteren? Ook dat lukt met een aanbouw, al brengt een veranda je wel een stapje verder. De vorm en structuur van een glazen veranda zorgen voor een heel duidelijke afscheiding van je woonst.

Traaaaag of snel?

Architect, metser, dakwerker… bij een aanbouw werk je meestal met verschillende aannemers, deze uitbreidingsvorm durft m.a.w. wat meer tijd te vragen. Want, de metser zit eigenlijk nog maar halfweg terwijl de stukadoor al met pleisterspaan klaarstaat, de vloerder zit op hete kolen maar de chauffagist net niet…

Een gouden tip: plan, plan, plan, herplan, plan, plan, plan en ontwikkel stalen zenuwen. Bij het plaatsen van een veranda daarentegen werk je samen met één leverancier. Trouwens nog een hoera aan het adres van de veranda, bij fouten is er maar één verantwoordelijke. In het geval van de aanbouw ontstaat er wel eens een “zwarte piet doorspeel”-rondje.

Wakosta?

De prijs van een aanbouw en een veranda zijn aan elkaar gewaagd, maar door de band kan je stellen dat een aanbouw ietsje duurder uitkomt omdat er samengewerkt wordt met meerdere partijen. Voor minimaal comfort reken je voor beide uitbreidingsvormen tussen de 1000 en 1800 euro per vierkante meter.

Bron:
Immovlan

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag