8 tips bij het kiezen van een zwembad

Op zoek naar het zwembad dat extra cachet aan de tuin geeft en voor onvergetelijke momenten zorgt? Guillaume de Troostembergh, verantwoordelijke van LPW Ceramic Pools, onthult zijn 8 tips voor een slimme keuze.

1. Een functionele diepte
Wanneer het zwembad niet te diep is, warmt het sneller op. Bovendien bespaar je energie omdat er minder water opgewarmd dient te worden. Courante dieptes zijn 1,5 of 1,6m.

2. Veiligheid
Door het zwembad met een automatische afdekking uit te rusten, vermijd je ongelukken (kinderen en dieren). Het is dus belangrijk een fabrikant te kiezen die degelijke afdekkingen aanbiedt. Bij gebrek aan een Belgische norm, is de Franse norm NF P90-308 een goede indicator.

3. In de stijl van de woning
Een strakke woning vraagt om een dito zwembad. Je gebruikt in je zwembadontwerp dus best geen ronde trappen. Bij een klassieke woning kan dat dan weer wel.
In een stadstuin is een klein zwembad handig, maar dan moet het met de nodige accessoires uitgerust zijn, zoals een tegenstroomsysteem. Op die manier worden de voordelen van een zwembad in de stad en die van een Olympisch zwembad gecombineerd!

4. Garanties
Een fabrikant die lange garanties geeft op het zwembad maar ook op de afdekking is een bijkomende zekerheid. Een fabrikant die al jarenlang op de markt actief is, staat voor een grote kennis en kunde. Een lijst met klantenreferenties vormt een pluspunt in de aankoopbeslissing.

5. Dienstverlening in de buurt
Samenwerken met een erkende zwembadplaatser uit de buurt verzekert je van een snelle technische bijstand en dienst na verkoop wanneer het nodig is. Als deze plaatser een bekend merk vertegenwoordigt, dan is dit de garantie voor een product en een service van topkwaliteit.

6. Gebruiksgemak
Er bestaan tegenwoordig enorm veel accessoires die het leven van een zwembadeigenaar vergemakkelijken: automatische meting van het chloor- en ph-gehalte, robotstofzuiger,…

7. Onderhoudsgemak
Een zwembad met afgeronde hoeken vergemakkelijkt het onderhoud omdat er geen hoeken zijn waar onzuiverheden zich kunnen ophopen.

8. Meerwaarde aan de woning
Een zwembad in uw tuin is een niet te verwaarlozen investering. Het verhoogt de waarde wanneer je de woning verkoopt. 

Bron:
Habitos

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons