9 november 2013

In 2012 hebben de netbeheerders ruim 8,8 miljoen euro premies uitgekeerd aan wie renoveerde en hoogrendementsbeglazing installeerde.

Dat blijkt uit een antwoord van Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche op een vraag van Vlaams parlementslid Peter Reekmans.

Wie in een bestaande woning energiebesparende hoogrendementsbeglazing plaatst (in plaats van enkel of dubbel glas), krijgt daarvoor van zijn netbeheerder een premie. De werken moeten wel uitgevoerd zijn door een erkend aannemer.

Uit cijfers van sp.a-minister Van den Bossche blijkt dat de netbeheerders in 2012 61.179 premies voor gezinnen uitbetaalden, goed voor een totaalbedrag van 8,8 miljoen euro. In ruim de helft van de gevallen gaat het om mensen die overstappen van enkel glas op superisolerende beglazing.

Voor beschermde afnemers (gezinnen die recht hebben op de sociale maximumprijzen voor elektriciteit en aardgas) werden de premies en de maxima in 2012 met 20 procent verhoogd. Hun aandeel in het totale aantal dossiers blijft wel beperkt tot 1,5 procent. Zo kwamen in 2012 927 van de 61.179 ingediende dossiers van beschermde afnemers, goed voor een totaalbedrag van 154.966 euro.

Bron:
De Tijd


Twitter Facebook Google-plus

VRAAG NU UW SCHATTING!

Denkt u eraan uw woning of grond te verkopen, maar zou u graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal vrijblijvend bij u langskomen voor een uitgebreide waardebepaling.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag