8,8 miljoen euro voor hoogrendementsglas

In 2012 hebben de netbeheerders ruim 8,8 miljoen euro premies uitgekeerd aan wie renoveerde en hoogrendementsbeglazing installeerde.

Dat blijkt uit een antwoord van Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche op een vraag van Vlaams parlementslid Peter Reekmans.

Wie in een bestaande woning energiebesparende hoogrendementsbeglazing plaatst (in plaats van enkel of dubbel glas), krijgt daarvoor van zijn netbeheerder een premie. De werken moeten wel uitgevoerd zijn door een erkend aannemer.

Uit cijfers van sp.a-minister Van den Bossche blijkt dat de netbeheerders in 2012 61.179 premies voor gezinnen uitbetaalden, goed voor een totaalbedrag van 8,8 miljoen euro. In ruim de helft van de gevallen gaat het om mensen die overstappen van enkel glas op superisolerende beglazing.

Voor beschermde afnemers (gezinnen die recht hebben op de sociale maximumprijzen voor elektriciteit en aardgas) werden de premies en de maxima in 2012 met 20 procent verhoogd. Hun aandeel in het totale aantal dossiers blijft wel beperkt tot 1,5 procent. Zo kwamen in 2012 927 van de 61.179 ingediende dossiers van beschermde afnemers, goed voor een totaalbedrag van 154.966 euro.

Bron:
De Tijd

Gerelateerde artikels

Gevelrenovatie!

De gevel is zowat de etalage van je huis. Een etalage die vaak beproevingen ondergaat, zoals slecht weer, vervuiling en het verstrijken van de tijd, wat tot barsten kan leiden. Het is dus belangrijk hem regelmatig te onderhouden of hem zelfs volledig op te knappen. Maar hoeveel kost dat?
Lees meer

Renovatiepremies: dit verandert er in 2021!

Ben je van plan om je huis of appartement energiezuinig te renoveren? Dan kan je ook in 2021 nog beroep doen op de energie- en renovatiepremies van netbeheerder Fluvius. Behalve de nieuwe premies voor zonnepanelen en het verhogen van je energielabel zijn er ook heel wat blijvers en is er één uitvaller: de dakisolatiepremie voor doe-het-zelvers.
Lees meer

Slopen en heropbouwen aan 6% btw: dit zijn de voorwaarden!

Vandaag betaal je op de meeste plaatsen in ons land nog 21% btw als je een huis sloopt, bouwt of renoveert. De kersverse federale regering belooft om de komende vijf jaar werk te maken van een verlaagd btw-tarief van 6% voor iedereen die in België wil slopen en heropbouwen. Maar aan welke voorwaarden moet je precies voldoen om daar aanspraak op te maken?
Lees meer

(Ver)bouwplannen? Dit betekent het federale regeerakkoord voor jou!

Ga jij een huis bouwen of renoveren? Dan heeft de nieuwe federale regering misschien wel goed nieuws voor jou in petto. Volgens het regeerakkoord van de zogenaamde Vivaldi-coalitie geniet je binnenkort bijvoorbeeld van een verlaagd btw-tarief van 6% als je sloopt en herbouwt. We geven je een overzicht van de belangrijkste veranderingen op bouw- en woonvlak.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons