7 tips voor studenten om hun kot in te richten

We hebben allemaal een beeld van studentenkoten met een minimalistische inrichting stijl. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Er zijn studenten die het maximale halen uit de beperkte ruimte die ze op kot hebben. Hoe? Door de inrichting zo efficiënt mogelijk aan te pakken.

1. Werk met verschillende zones
Je kot is niet alleen om te slapen. Je eet er (soms), je studeert er (regelmatig, niet?) en je komt er samen met vrienden.

Het is dus nuttig om je kot in te delen in verschillende zones. Door de beperkte ruimte lijkt dit moeilijk, maar dat is het niet. Gebruik gordijnen, schuttingen of een weldoordachte meubelopstelling om dit te realiseren.

2. Gebruik spiegels
Een perfecte manier om visueel ruimte te creëren is door gebruik te maken van spiegels. Zo breng je meer licht in je kot en lijkt de ruimte een pak groter.

Tip: zorg dat je spiegels groot genoeg zijn voor een maximaal effect.

3. Grote gordijnen
In hotelkamers wordt vaak gebruik gemaakt van één groot gordijn tegen de volledige wand met ramen. Doe dit ook in je kot. Dit vergroot de ruimte en zorgt ervoor dat het rust uitstraalt.

Oké, gordijnen zijn duur. Maar het resultaat mag er wel zijn.

4. Multifunctionele meubels
Een bed met schuiven onder, een hoogslaper om ruimte vrij te maken voor je bureau of een zetelbed zijn perfecte manieren om heel wat ruimte te besparen.

5. Verf
Al uit over de inrichting van je kot? Denk dan ook eens na over de kleur op de muren. Een likje verf kan ervoor zorgen dat je kot gloednieuw oogt.

6. Muurdecoratie
Wil je je muur volhangen met bierkaartjes, sjaals en gestolen asbakken? Dan lijkt je kot op een vuile studentenclub.

Ben je wat stijlvoller? Dan kan je gebruik maken van muurstickers. Of je kan letters uitsnijden en met verf een leuke tekst op je muur zetten.

7. Persoonlijke touch
Gaan studeren is heel wat. Een nieuwe omgeving, nieuwe vrienden en heel wat heimwee naar thuis. Het is dan ook belangrijk om ook dat deel van je leven mee op te nemen in je kot. Door bijvoorbeeld een grote wand vol foto’s te creëren.

Bron:
Hebbes.be

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons