7 tips om je huis sneller te verkopen

1. Maak een goeie eerste indruk
Ga even aan de overkant van de straat staan en probeer naar je eigen huis te kijken alsof je het voor het eerst ziet. Dat is een moeilijke opdracht, maar als je je verplaatst in het hoofd van de potentiële koper, die kritisch zal zijn, zie je zelf beter mogelijke gebreken. Zijn de tuin, de oprit en de gevel goed onderhouden? Ziet het hele plaatje er aantrekkelijk uit? Welk gevoel heb je als je binnenkomt? Stel die vragen ook aan je vrienden en familie.

2. Doe geen onnodige investeringen
Het is een misvatting dat een investering in een badkamerrenovatie of een nieuwe keuken van 30.000 euro de verkoopprijs met hetzelfde bedrag gaat verhogen. Als je een correcte prijs vraagt, zal een koper zelf wel beslissen of de renovatie van een verouderde keuken of badkamer noodzakelijk is op korte termijn en binnen zijn budget past.

3. Doe noodzakelijke ‘upgrades’
Zorg er daarentegen wel voor dat de elektrische installatie van je woning in orde is. Zorg dat je geen verouderde verwarmingsketel hebt, en dat je een attest hebt van het verplichte nazicht. Herstel die lekkende keukenkraan… Zulke zaken hebben een grotere impact op het wooncomfort dan een hypergeïnstalleerde keuken.

4. Depersonaliseer je woning
De meningen zijn verdeeld, maar algemeen wordt aangenomen dat wanneer geïnteresseerde kopers je woning bezoeken, je hen de kans geven om er hun eigen meubelen en zelfs levensstijl in te visualiseren. Ze moeten tijdens het eerste bezoek al zien hoe jouw huis hun thuis kan worden. En dat lukt niet als de woning nog jouw levensstijl en smaak ademt. Probeer een neutrale, haast onpersoonlijke sfeer te benaderen. Haal familiefoto’s van de muur en schilder die felle accentmuur gewoon wit.

5. Maak goede foto’s
Een woning verkopen doe je vandaag de dag online, met aantrekkelijke foto’s. Kopers maken een eerste selectie op het internet en dat doen ze onder andere op basis van foto’s. Zorg daarom voor goede foto’s die je woning tot haar recht doen komen. Maak hogeresolutiefoto’s bij goed weer en met voldoende licht. Schakel desnoods een professionele fotograaf in.

6. Vraag een correcte prijs
Vraag een correcte prijs. Te weinig vragen is gewoonweg jammer, want dan verlies je geld. Maar wanneer je prijs te hoog is, zal je weinig bezoekers en kopers aantrekken. Wanneer je een paar weken later de prijs van je woning gaat verlagen, komt dat heel slecht over op potentiële kopers.

En de geroutineerde bezoekers van immosites hebben het zeker opgemerkt. ‘Oei er moet iets ernstig mis zijn met die woning’ denken ze dan. Een beëdigd schatter inschakelen om een juiste prijs bepalen is zeker de moeite waard en kost relatief weinig.

7. Verkoop op het goede moment
Het voorjaar en de zomer zijn de favoriete seizoenen om te verhuizen: mensen verhuizen namelijk niet graag bij slecht weer. Statistisch gezien worden er in de lente en de zomer meer huizen gekocht. Hou daar rekening mee en biedt je woning te koop aan wanneer de lente voor de deur staat. Nu dus!

Gerelateerde artikels

Wat is de invloed van de EPC score op de verkoopprijs van je woning?

Zonnepanelen, dakisolatie, dubbele beglazing … Er zijn heel wat investeringen waarmee we onze woningen groener kunnen maken. Maar wat is de impact van deze duurzame oplossingen op de waarde en de verkoopprijs van ons huis of appartement?
Lees meer

Coronavirus: Zoveel zal je huis in waarde dalen!

De prijsverlaging van huizen in België door de coronacrisis lijkt beperkt. Dit is wat Belfius verwacht…
Lees meer

Gevolgen voor Epc door Coronacrisis

Eigenaars die een woning willen verkopen of verhuren krijgen uitstel voor de opmaak van een EPC.
Lees meer

Homestaging is hot!

Nu de huisbezoeken weer kunnen doorgaan krijgt homestaging ongetwijfeld weer een boost. Deze trend komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Met weinig geld je woning zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële kopers. Wij geven je alvast enkele tips en tricks mee.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons