7 tips om je huis sneller te verkopen

1. Maak een goeie eerste indruk
Ga even aan de overkant van de straat staan en probeer naar je eigen huis te kijken alsof je het voor het eerst ziet. Dat is een moeilijke opdracht, maar als je je verplaatst in het hoofd van de potentiële koper, die kritisch zal zijn, zie je zelf beter mogelijke gebreken. Zijn de tuin, de oprit en de gevel goed onderhouden? Ziet het hele plaatje er aantrekkelijk uit? Welk gevoel heb je als je binnenkomt? Stel die vragen ook aan je vrienden en familie.

2. Doe geen onnodige investeringen
Het is een misvatting dat een investering in een badkamerrenovatie of een nieuwe keuken van 30.000 euro de verkoopprijs met hetzelfde bedrag gaat verhogen. Als je een correcte prijs vraagt, zal een koper zelf wel beslissen of de renovatie van een verouderde keuken of badkamer noodzakelijk is op korte termijn en binnen zijn budget past.

3. Doe noodzakelijke ‘upgrades’
Zorg er daarentegen wel voor dat de elektrische installatie van je woning in orde is. Zorg dat je geen verouderde verwarmingsketel hebt, en dat je een attest hebt van het verplichte nazicht. Herstel die lekkende keukenkraan… Zulke zaken hebben een grotere impact op het wooncomfort dan een hypergeïnstalleerde keuken.

4. Depersonaliseer je woning
De meningen zijn verdeeld, maar algemeen wordt aangenomen dat wanneer geïnteresseerde kopers je woning bezoeken, je hen de kans geven om er hun eigen meubelen en zelfs levensstijl in te visualiseren. Ze moeten tijdens het eerste bezoek al zien hoe jouw huis hun thuis kan worden. En dat lukt niet als de woning nog jouw levensstijl en smaak ademt. Probeer een neutrale, haast onpersoonlijke sfeer te benaderen. Haal familiefoto’s van de muur en schilder die felle accentmuur gewoon wit.

5. Maak goede foto’s
Een woning verkopen doe je vandaag de dag online, met aantrekkelijke foto’s. Kopers maken een eerste selectie op het internet en dat doen ze onder andere op basis van foto’s. Zorg daarom voor goede foto’s die je woning tot haar recht doen komen. Maak hogeresolutiefoto’s bij goed weer en met voldoende licht. Schakel desnoods een professionele fotograaf in.

6. Vraag een correcte prijs
Vraag een correcte prijs. Te weinig vragen is gewoonweg jammer, want dan verlies je geld. Maar wanneer je prijs te hoog is, zal je weinig bezoekers en kopers aantrekken. Wanneer je een paar weken later de prijs van je woning gaat verlagen, komt dat heel slecht over op potentiële kopers.

En de geroutineerde bezoekers van immosites hebben het zeker opgemerkt. ‘Oei er moet iets ernstig mis zijn met die woning’ denken ze dan. Een beëdigd schatter inschakelen om een juiste prijs bepalen is zeker de moeite waard en kost relatief weinig.

7. Verkoop op het goede moment
Het voorjaar en de zomer zijn de favoriete seizoenen om te verhuizen: mensen verhuizen namelijk niet graag bij slecht weer. Statistisch gezien worden er in de lente en de zomer meer huizen gekocht. Hou daar rekening mee en biedt je woning te koop aan wanneer de lente voor de deur staat. Nu dus!

Gerelateerde artikels

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer

Huis verkopen in naam van een wilsonbekwaam persoon ?

Wat als je nu het huis wil verkopen in naam van een wilsonbekwame persoon? Mag je dat zomaar doen? Wat betekent dat zelfs, wilsonbekwaam zijn? Dat alles hebben we hier voor u opgesomd.
Lees meer

Hoe verkoop ik mijn huis als ik niet de enige eigenaar ben?

In tegenstelling tot een huis verkopen met 1 eigenaar, ontstaan er vaak complicaties wanneer je met verschillende eigenaars tot verkoop overgaat. Die complicaties zijn erg afhankelijk van je situatie, vandaar dat we je graag even een overzicht geven.
Lees meer

Waar sta je best bij stil voor je je huis verkoopt?

Een huis verkopen kan soms een moeilijk en lang proces zijn. Een ouderlijk huis of een huis waar je lang in gewoond hebt verkopen is daarboven ook voor sommigen een nogal nare gebeurtenis. Dan heb je natuurlijk ook liefst dat het proces zelf zo vlot en probleemloos mogelijk verloopt. 
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons