7 tips om je huis sneller te verkopen

1. Maak een goeie eerste indruk
Ga even aan de overkant van de straat staan en probeer naar je eigen huis te kijken alsof je het voor het eerst ziet. Dat is een moeilijke opdracht, maar als je je verplaatst in het hoofd van de potentiële koper, die kritisch zal zijn, zie je zelf beter mogelijke gebreken. Zijn de tuin, de oprit en de gevel goed onderhouden? Ziet het hele plaatje er aantrekkelijk uit? Welk gevoel heb je als je binnenkomt? Stel die vragen ook aan je vrienden en familie.

2. Doe geen onnodige investeringen
Het is een misvatting dat een investering in een badkamerrenovatie of een nieuwe keuken van 30.000 euro de verkoopprijs met hetzelfde bedrag gaat verhogen. Als je een correcte prijs vraagt, zal een koper zelf wel beslissen of de renovatie van een verouderde keuken of badkamer noodzakelijk is op korte termijn en binnen zijn budget past.

3. Doe noodzakelijke ‘upgrades’
Zorg er daarentegen wel voor dat de elektrische installatie van je woning in orde is. Zorg dat je geen verouderde verwarmingsketel hebt, en dat je een attest hebt van het verplichte nazicht. Herstel die lekkende keukenkraan… Zulke zaken hebben een grotere impact op het wooncomfort dan een hypergeïnstalleerde keuken.

4. Depersonaliseer je woning
De meningen zijn verdeeld, maar algemeen wordt aangenomen dat wanneer geïnteresseerde kopers je woning bezoeken, je hen de kans geven om er hun eigen meubelen en zelfs levensstijl in te visualiseren. Ze moeten tijdens het eerste bezoek al zien hoe jouw huis hun thuis kan worden. En dat lukt niet als de woning nog jouw levensstijl en smaak ademt. Probeer een neutrale, haast onpersoonlijke sfeer te benaderen. Haal familiefoto’s van de muur en schilder die felle accentmuur gewoon wit.

5. Maak goede foto’s
Een woning verkopen doe je vandaag de dag online, met aantrekkelijke foto’s. Kopers maken een eerste selectie op het internet en dat doen ze onder andere op basis van foto’s. Zorg daarom voor goede foto’s die je woning tot haar recht doen komen. Maak hogeresolutiefoto’s bij goed weer en met voldoende licht. Schakel desnoods een professionele fotograaf in.

6. Vraag een correcte prijs
Vraag een correcte prijs. Te weinig vragen is gewoonweg jammer, want dan verlies je geld. Maar wanneer je prijs te hoog is, zal je weinig bezoekers en kopers aantrekken. Wanneer je een paar weken later de prijs van je woning gaat verlagen, komt dat heel slecht over op potentiële kopers.

En de geroutineerde bezoekers van immosites hebben het zeker opgemerkt. ‘Oei er moet iets ernstig mis zijn met die woning’ denken ze dan. Een beëdigd schatter inschakelen om een juiste prijs bepalen is zeker de moeite waard en kost relatief weinig.

7. Verkoop op het goede moment
Het voorjaar en de zomer zijn de favoriete seizoenen om te verhuizen: mensen verhuizen namelijk niet graag bij slecht weer. Statistisch gezien worden er in de lente en de zomer meer huizen gekocht. Hou daar rekening mee en biedt je woning te koop aan wanneer de lente voor de deur staat. Nu dus!

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons