7 tips bij het opmaken van je zoekertje!

Tip 1: Overdrijf niet

Wees eerlijk, volledig en overdrijf niet. Mensen die op zoek zijn naar een woning willen exact weten wat ze krijgen. Wees zeer specifiek in je beschrijvingen, overdrijf niet en wees duidelijk over de staat van het huis. Het bespaart iedereen heel wat nutteloze bezoeken.

Tip 2: Laat weten wat er gerenoveerd dient te worden of wat er gerenoveerd is

Je woning hoeft niet perfect te zijn, maar laat wel even weten welke ruimtes gerenoveerd dienen te worden. Zo weten ervaren klussers dat ze ermee aan de slag moeten. Heb je recent enkele ruimtes gerenoveerd, zet dat dan ook zeker in de kijker. De meeste mensen zijn immers op zoek naar een instapklare woning, waar niets in verbouwd dient te worden.

Tip 3: Let op de spelling

Een zoekertje boordevol schrijffouten komt niet zo goed over. Kijk dus altijd je tekst even. Een zoekertje met fouten komt nu eenmaal minder serieus over.

Tip 4: Schets de mogelijkheden

Heeft de woning heel wat mogelijkheden, maar had jij niet de tijd, het budget of de zin om deze te benutten, dan kan het toch lonen deze te schetsen. Doen dromen, doet verkopen. Geef aan wat er met ruimtes mogelijk is. De zolder kan waarschijnlijk met wat inspanningen een fitnessruimte worden!

Tip 5: De buurt

Beperk je niet tot je huis, maar geef ook wat informatie over de buurt. Zeker indien de buurt een meerwaarde aan je pand geeft, mag je dit niet uit het oog verliezen.

Tip 6: Goed foto’s

Een goed zoekertje heeft geweldige foto’s. Zorg voor voldoende foto’s en een goede belichting, zodat je woning optimaal tot zijn recht komt. Zorg voor voldoende licht, dan ogen de foto’s minder somber.

Tip 7: Benadruk de unieke kenmerken

Unieke sierlijsten, een bijzondere ligging, een ruime tuin of een keuken van een designmerk? Speel de unieke kenmerken uit.

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons