6 tips voor het perfecte terras

De zomer heeft zijn intrede gedaan. Zeker voor wie enkele dagen verlof heeft, is dat een mooie tijd om te genieten van het terras. Renson geeft enkele tips voor de inrichting van het ideale terras.

1. Strategisch schikken
Een terras is best vlot bereikbaar. Plaats jouw terras daarom dicht bij een deur of schuifdeur zodat je er snel kunt vertoeven. Een vlotte toegang vanuit de keuken is ook héél belangrijk voor het halen van hapjes en drankjes wanneer je geniet van het terras.

2. Comfort centraal
Het terras is een knusse plaats waar je tot rust komt. Zorg er daarom voor dat de sfeer rust uitstraalt en de meubels comfortabel zijn. Kies voor ruime aangename meubels zodat je voldoende ruimte hebt. Een groot pluspunt op warme zomerdagen. Houd er ook rekening mee dat de zon op sommige momenten tijdens de dag beter geweerd kan worden. Voorzie de mogelijkheid om schaduw te creëren door middel van een boom of terrasoverkapping. Zorg ervoor dat de schaduw niet permanent is door de keuze voor een dynamisch systeem.

3. Eén met de woning
Een mooi terras kan de waarde van jouw huis optrekken. Voorkom een stijlbreuk en zorg er voor dat het één geheel vormt met het interieur. Een naadloze overgang van indoor naar outdoor maakt van jouw terras het verlengde van de woning.

4. Verlicht de omgeving
Zomernachten zijn onvergetelijk en moeten kunnen blijven duren. Voorzie daarom de juiste verlichting voor als het donker wordt. Denk goed na over de toepassing van de verlichting. Kies voor functionele verlichting om een boek te lezen en sfeervolle verlichting om te genieten van een gezellig avond met vrienden en familie. Beide kunnen natuurlijk gecombineerd worden. Verder dien je stil te staan bij de keuze voor puur wit licht voor een strak en modern design, of warm wit licht voor het creëren van een sfeervol en knus hoekje.

5. Zorg voor bescherming
Gezellige momenten op het terras kunnen bruusk ten einde lopen door een plotse regenbui. Om te vermijden dat iedereen naar binnen moet vluchten tijdens een korte bui en het terras volledig nat wordt, is het aangeraden om een geschikte beschutting te voorzien. Dit kan met een zeil of een terrasoverkapping. Verschillende systemen bieden de mogelijkheid om je snel af te schermen bij een plotse bui en volop te genieten van de zon na een regenbui. Ook vervelende zijwind kan afgewend worden door de juiste afscherming.

6. Gezellige warmte
Gezellige avonden die je buiten doorbracht worden vaak geassocieerd met een vuurtje. De knisperende vlammen brengen warmte en sfeer. Het trekt de aandacht wanneer je met een groep gezellig buiten zit te relaxen en verhalen deelt.


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag