6 tips om lentekriebels op te wekken

De ergste kou is achter de rug, het voorjaar ontluikt en de zomer komt dichterbij. Hieronder alvast 6 leuke tips om onmiddellijk de lente in huis te halen. Waarom zou je nog langer wachten?

Tip 1 : Wissel van bekleding en stoffen

Die dikkere stoffen mogen de kast in! Haal het zijde, linnen en katoen maar boven. Bij voorkeur in vrolijke, lichte tinten. Pastel is ook dit jaar overigens nog helemaal in. Ook die donkere zware tapijten breng je maar beter even naar het berghok. 

Tip 2 : Citrusvruchten in huis

Glazen potten met citrusvruchten, doen! Je bent dan ook gelijk helemaal mee met de “jar” hype. Alles komt tegenwoordig in bokalen. Ook felgroene appels geven kleur en pit aan je interieur. Vul ook de keuken met leuke plantjes en je schept instant een lentegevoel in huis. 

Tip 3 : Speel met geuren

De lente heeft een specifieke geur. Trek deze dan ook binnen. Verwelkom je bezoek met geuren van limoen, jasmijn en viooltjes. Struin maar eens door de huisparfums in je supermarkt of haal geurkaarsen in gespecialiseerde zaken. 

Tip 4 : Lentebloemen in huis

Een huis zonder bloemen is als een café zonder bier. Zeker in de lente! Tulpen, narcissen, krokussen, opties zat. Zeker in combinatie met de kruidenpotjes in de keuken een aanrader. Bovendien zijn die kruiden ook nog eens gezond en lekker. 

Tip 5 : Het kleurenpalet

Schilder eens een muur azuurblauw of kies voor een modern bloemetjesbehang. Onmiddellijk een heel ander zicht. Wil je meer wisselmogelijkheden? Schilder een paneel in frisse kleuren en verzet het regelmatig in je interieur. Geelgroen, pastelblauw, klassiekers maar wel mooi. 

Tip 6 : Takjes, twijgjes en takken

Paastakken, een mooie lentekrans of tafeldecoratie met bloemen, laat je verbeelding maar eens goed gaan. Op het internet en pinterest kan je heel wat inspiratie vinden als je zelf aan de slag wil gaan met deze attributen. 

Begin er op tijd aan, voor je het weet is het alweer zomer! 

Bron: Immovlan

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons