6 tips om lentekriebels op te wekken

De ergste kou is achter de rug, het voorjaar ontluikt en de zomer komt dichterbij. Hieronder alvast 6 leuke tips om onmiddellijk de lente in huis te halen. Waarom zou je nog langer wachten?

Tip 1 : Wissel van bekleding en stoffen

Die dikkere stoffen mogen de kast in! Haal het zijde, linnen en katoen maar boven. Bij voorkeur in vrolijke, lichte tinten. Pastel is ook dit jaar overigens nog helemaal in. Ook die donkere zware tapijten breng je maar beter even naar het berghok. 

Tip 2 : Citrusvruchten in huis

Glazen potten met citrusvruchten, doen! Je bent dan ook gelijk helemaal mee met de “jar” hype. Alles komt tegenwoordig in bokalen. Ook felgroene appels geven kleur en pit aan je interieur. Vul ook de keuken met leuke plantjes en je schept instant een lentegevoel in huis. 

Tip 3 : Speel met geuren

De lente heeft een specifieke geur. Trek deze dan ook binnen. Verwelkom je bezoek met geuren van limoen, jasmijn en viooltjes. Struin maar eens door de huisparfums in je supermarkt of haal geurkaarsen in gespecialiseerde zaken. 

Tip 4 : Lentebloemen in huis

Een huis zonder bloemen is als een café zonder bier. Zeker in de lente! Tulpen, narcissen, krokussen, opties zat. Zeker in combinatie met de kruidenpotjes in de keuken een aanrader. Bovendien zijn die kruiden ook nog eens gezond en lekker. 

Tip 5 : Het kleurenpalet

Schilder eens een muur azuurblauw of kies voor een modern bloemetjesbehang. Onmiddellijk een heel ander zicht. Wil je meer wisselmogelijkheden? Schilder een paneel in frisse kleuren en verzet het regelmatig in je interieur. Geelgroen, pastelblauw, klassiekers maar wel mooi. 

Tip 6 : Takjes, twijgjes en takken

Paastakken, een mooie lentekrans of tafeldecoratie met bloemen, laat je verbeelding maar eens goed gaan. Op het internet en pinterest kan je heel wat inspiratie vinden als je zelf aan de slag wil gaan met deze attributen. 

Begin er op tijd aan, voor je het weet is het alweer zomer! 

Bron: Immovlan


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag