6 te vermijden fouten als je je huis snel wil verkopen!

1. Snel een paar foto’s en klaar…

Neem je tijd om mooie foto’s te maken, met voldoende licht. Ga elke kamer af (op de dag van het bezoek kan je toch niets meer verbergen) en ruim op voorhand op. Wat de advertentie betreft: neem een foto van de gevel voor een huis en eentje van de woonkamer voor een appartement.

2. “De nieuwe eigenaars lossen het wel op”

Nog nooit van “home staging” gehoord? Da’s je huis aantrekkelijker maken tegen relatief lage kosten. Het zit ‘m ook vooral in de kleine details: een gat in de muur, een lekkende kraan, zulke dingen.

3. Persoonlijke inrichting

Laat (te) persoonlijke items achterwege: een foto van een overleden grootmoeder, tekeningen van kinderen… De potentiële koper moet zich meteen thuis kunnen voelen en niet bij iemand anders. Hou de inrichting van je huis dus zo neutraal mogelijk.

4. Te veel vragen

Een te hoge prijs vragen, zal ervoor zorgen dat geïnteresseerden wegblijven. De vraagprijs moet conform de markt zijn: laat je informeren en vergelijk met gelijkaardige panden in de buurt. Locatie is een van de grootste prijsbepalers en een villa in Bree kost bijlange niet zo veel als een in Elsene.

5. Te veel praten

Een huis koop je niet alleen met je verstand maar ook met je hart. Zorg voor een mooie introductie als je erover spreekt, al mag je een potentiële koper ook niet doen verdwalen in de kleinste details. Wie overmatig veel babbelt, zou weleens iets te verbergen kunnen hebben en ga het vooral ook niet te veel hebben over de prijs.

6. Niet meteen willen toehappen

De eerste bezoekers weten vaak dat ze het huis dreigen te verliezen als ze geen genereus aanbod doen. Daarom zijn de eerste biedingen vaak de beste. Daarna is het huis “bekend” en gaan potentieel geïnteresseerden ervan uit dat de eigenaren moeite hebben om er vanaf te geraken.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Wat is de invloed van de EPC score op de verkoopprijs van je woning?

Zonnepanelen, dakisolatie, dubbele beglazing … Er zijn heel wat investeringen waarmee we onze woningen groener kunnen maken. Maar wat is de impact van deze duurzame oplossingen op de waarde en de verkoopprijs van ons huis of appartement?
Lees meer

Coronavirus: Zoveel zal je huis in waarde dalen!

De prijsverlaging van huizen in België door de coronacrisis lijkt beperkt. Dit is wat Belfius verwacht…
Lees meer

Gevolgen voor Epc door Coronacrisis

Eigenaars die een woning willen verkopen of verhuren krijgen uitstel voor de opmaak van een EPC.
Lees meer

Homestaging is hot!

Nu de huisbezoeken weer kunnen doorgaan krijgt homestaging ongetwijfeld weer een boost. Deze trend komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Met weinig geld je woning zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële kopers. Wij geven je alvast enkele tips en tricks mee.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons