6 te vermijden fouten als je je huis snel wil verkopen!

1. Snel een paar foto’s en klaar…

Neem je tijd om mooie foto’s te maken, met voldoende licht. Ga elke kamer af (op de dag van het bezoek kan je toch niets meer verbergen) en ruim op voorhand op. Wat de advertentie betreft: neem een foto van de gevel voor een huis en eentje van de woonkamer voor een appartement.

2. “De nieuwe eigenaars lossen het wel op”

Nog nooit van “home staging” gehoord? Da’s je huis aantrekkelijker maken tegen relatief lage kosten. Het zit ‘m ook vooral in de kleine details: een gat in de muur, een lekkende kraan, zulke dingen.

3. Persoonlijke inrichting

Laat (te) persoonlijke items achterwege: een foto van een overleden grootmoeder, tekeningen van kinderen… De potentiële koper moet zich meteen thuis kunnen voelen en niet bij iemand anders. Hou de inrichting van je huis dus zo neutraal mogelijk.

4. Te veel vragen

Een te hoge prijs vragen, zal ervoor zorgen dat geïnteresseerden wegblijven. De vraagprijs moet conform de markt zijn: laat je informeren en vergelijk met gelijkaardige panden in de buurt. Locatie is een van de grootste prijsbepalers en een villa in Bree kost bijlange niet zo veel als een in Elsene.

5. Te veel praten

Een huis koop je niet alleen met je verstand maar ook met je hart. Zorg voor een mooie introductie als je erover spreekt, al mag je een potentiële koper ook niet doen verdwalen in de kleinste details. Wie overmatig veel babbelt, zou weleens iets te verbergen kunnen hebben en ga het vooral ook niet te veel hebben over de prijs.

6. Niet meteen willen toehappen

De eerste bezoekers weten vaak dat ze het huis dreigen te verliezen als ze geen genereus aanbod doen. Daarom zijn de eerste biedingen vaak de beste. Daarna is het huis “bekend” en gaan potentieel geïnteresseerden ervan uit dat de eigenaren moeite hebben om er vanaf te geraken.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons