5x high tech voor in de woonkamer

Houd je van technologische snufjes? Dan kun je ongetwijfeld deze vijf high tech snufjes voor je woonkamer smaken

1. Spraakgestuurd

Zeg niet zomaar ‘bluetooth speaker’ tegen de Amazon Echo. (Zie foto rechts.) Dit apparaatje is een virtuele thuisassistent waar je tegen kunt praten. Vergelijk het met de spraaktechnologie op je smartphone. Je kunt assistent Alexa vragen wat voor weer het morgen wordt of takenlijstjes dicteren. 

Helemaal handig is dat je Echo ook kunt connecteren met andere toestellen zoals een Sonos speaker of Philips Hue lamp. Op die manier kun je met je stem het licht dimmen of je favoriete muziek kiezen.

2. Slimme tv

Nieuwe tv nodig? Dan kies je maar beter onmiddellijk voor een intelligent exemplaar. Zodra je je smart tv met het internet verbonden hebt, krijg je toegang tot een heleboel extra functionaliteiten. Zo kun je bijvoorbeeld apps installeren, YouTube fragmenten bekijken of muziek streamen via Spotify. 

In combinatie met een soundbar zit je helemaal goed. 

3. Robotstofzuiger

Wie niet van poetsen houdt maar wel graag een propere woonkamer heeft, moet eens een robotstofzuiger overwegen. Dit handig huishoudapparaat rijdt volledig autonoom door je leefruimte en zuigt alle kruimels op. Meestal ook in de hoeken. Let wel, robotstofzuigers zijn voornamelijk geschikt voor harde vloeren! 

4. Universele afstandsbediening

Een afstandsbediening voor de dvd-speler, de decoder, de tv, de geluidsinstallatie… je salontafel ligt al snel vol. Met een universele afstandsbediening uit de Harmony-reeks van Logitech vervang je al je afstandsbedieningen door één enkel exemplaar. Het installeren is kinderspel. 

5. Slimme thermostaat

Dankzij een slimme thermostaat kun je de verwarming vanop afstand regelen, via een app op je smartphone. Dat betekent dat je leefruimte in de winter al een aangename temperatuur kan hebben als jij thuiskomt van het werk. 

Anderzijds kun je ook flink wat kosten besparen met zo’n intelligente thermostaat. Is er iemand thuis de verwarming vergeten lager te zetten toen ie het huis verliet? Met een tik en veeg pas jij de temperatuur aan. Waar je ook bent! 

Bron:
Hebbes

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons