5x high tech voor in de woonkamer

Houd je van technologische snufjes? Dan kun je ongetwijfeld deze vijf high tech snufjes voor je woonkamer smaken

1. Spraakgestuurd

Zeg niet zomaar ‘bluetooth speaker’ tegen de Amazon Echo. (Zie foto rechts.) Dit apparaatje is een virtuele thuisassistent waar je tegen kunt praten. Vergelijk het met de spraaktechnologie op je smartphone. Je kunt assistent Alexa vragen wat voor weer het morgen wordt of takenlijstjes dicteren. 

Helemaal handig is dat je Echo ook kunt connecteren met andere toestellen zoals een Sonos speaker of Philips Hue lamp. Op die manier kun je met je stem het licht dimmen of je favoriete muziek kiezen.

2. Slimme tv

Nieuwe tv nodig? Dan kies je maar beter onmiddellijk voor een intelligent exemplaar. Zodra je je smart tv met het internet verbonden hebt, krijg je toegang tot een heleboel extra functionaliteiten. Zo kun je bijvoorbeeld apps installeren, YouTube fragmenten bekijken of muziek streamen via Spotify. 

In combinatie met een soundbar zit je helemaal goed. 

3. Robotstofzuiger

Wie niet van poetsen houdt maar wel graag een propere woonkamer heeft, moet eens een robotstofzuiger overwegen. Dit handig huishoudapparaat rijdt volledig autonoom door je leefruimte en zuigt alle kruimels op. Meestal ook in de hoeken. Let wel, robotstofzuigers zijn voornamelijk geschikt voor harde vloeren! 

4. Universele afstandsbediening

Een afstandsbediening voor de dvd-speler, de decoder, de tv, de geluidsinstallatie… je salontafel ligt al snel vol. Met een universele afstandsbediening uit de Harmony-reeks van Logitech vervang je al je afstandsbedieningen door één enkel exemplaar. Het installeren is kinderspel. 

5. Slimme thermostaat

Dankzij een slimme thermostaat kun je de verwarming vanop afstand regelen, via een app op je smartphone. Dat betekent dat je leefruimte in de winter al een aangename temperatuur kan hebben als jij thuiskomt van het werk. 

Anderzijds kun je ook flink wat kosten besparen met zo’n intelligente thermostaat. Is er iemand thuis de verwarming vergeten lager te zetten toen ie het huis verliet? Met een tik en veeg pas jij de temperatuur aan. Waar je ook bent! 

Bron:
Hebbes


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag