5 veelgemaakte fouten bij het bezichtigen van huizen!

Fout 1 l Een woning bezichtigen met te weinig tijd

Haast en spoed is zelden goed. Zorg dat je voldoende tijd uittrekt voor het bezoek en dat je de bezichtiging niet aan een sneltempo moet afhaspelen. Je vragen bundelen en deze op het einde van het bezoek aan de verkoper stellen, werkt een stuk efficiënter dan ze constant afvuren.

Fout 2 l Houd de verkoper niet aan het lijntje

Vind je de woning maar niets, spreek dit dan ook uit. Zo verspil je niemands tijd. Gaat het om een makelaar dan heeft hij/zij misschien wel een andere woning voor jou in petto.

Fout 3 l Vooroordelen hebben

Bezoek je een pand, maar zit je al boordevol vooroordelen, dan is de kans op succes bijzonder klein. Laat je niet teveel beïnvloeden door de foto’s, maar geef de woning alle kansen en probeer te mee te denken. Kun je van deze woning je droomstekje maken of niet?

Fout 4 l Zonder lening op stap gaan

Als je niet weet hoeveel je woning mag kosten, dan heeft het weinig nut om op pad te gaan. Check dus vooraf hoeveel je kunt lenen en wat dus je totaalbudget is. Ga dus eerst naar de bank en zoek pas daarna een woning, dit bespaart je heel wat nutteloze bezoekjes en frustraties. Bovendien kan je bij je droomwoning zo een stuk korter op de bal spelen.

Fout 5 l Durf te vragen

Vergeet niet alles te vragen wat je wil. Het is geen schande om je vragen op te schrijven zodat je ze niet vergeet. Uiteraard moeten alle wettelijke documenten kunnen voorgelegd worden, maar ongetwijfeld zit je nog met heel wat andere vragen. Stel ze, daarvoor dient een bezichtiging!

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer

Hoe breng je een geldig bod uit?

Ben je op je droomwoning gebotst? Dan breng je maar beter zo snel mogelijk een schriftelijk bod uit. Je wil je droomwoning niet missen, toch? Zeker nu, beslissen heel wat kopers sneller dan ooit, dus treuzel niet. Hoe je een geldig bod uitbrengt? Wij zetten even een aantal zaken voor je op een rijtje.Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons