5 tips om zo efficiënt mogelijk te behangen

1. Zorg voor een goede ondergrond

Eerst en vooral is het belangrijk dat de ondergrond voor het behang droog, glad en effen is. Zo kan je bijvoorbeeld kleine gaatjes opvullen of resten van het oude behang verwijderen om het behangen zelf gemakkelijker te maken.

2. Een stabiele kamertemperatuur

Het klinkt misschien vreemd, maar de temperatuur in de ruimte waar je behangt heeft wel degelijk een effect op het resultaat. Ideaal is dat die temperatuur tussen de 18 en 20 graden Celsius ligt. Zorg ervoor dat ramen en deuren dicht blijven en dat de verwarming niet te hoog staat!

3. De juiste hoeveelheid behangpapier

Vervolgens is het natuurlijk belangrijk dat je over voldoende behangpapier beschikt. Dit wordt doorgaans verkocht in rollen, dus reken uit hoeveel meter je nodig zou hebben om het benodigde aantal te weten. Houd er wel rekening mee dat er bij behangpapier met patronen meestal wat meer verlies is.

4. De behanglijm kiezen

Zonder goede lijm kan je je behangpapier natuurlijk niet aan de muur bevestigen. Onderzoek welke mogelijkheden er zijn en vooral welke types geschikt zijn voor het papier dat je gaat gebruiken en het soort ondergrond. Je kan hiervoor terecht bij een speciaalzaak.

5. De lijm op de juiste manier aanbrengen

De lijm aanbrengen op de wand (of eventueel het papier zelf) is een van de eerste stappen bij behangen. Zorg er hierbij voor dat de lijm ongeveer gelijk over het muuroppervlak is verdeeld, zodat er later geen bulten in ontstaan. Behandel de muur eventueel eerst met voorstrijk om te voorkomen dat het papier er later van los komt.

Professionele hulp bij behangen

Wil je zeker zijn van een optimaal resultaat bij behangen? Dan kunnen de bovenstaande tips je zeker en vast helpen. Je kan natuurlijk ook altijd beroep doen op de kennis en kunde van een professional, zoals de Behangexpert, om van een mooi, duurzaam en stijlvol resultaat te genieten.

Bron
Immovlan

 

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons