5 tips om verstopte leidingen te voorkomen

Niemand zit te wachten op verstopte leidingen. Sukkelen met de ontstopper, eens met de handen door het haar gaan, zuchten of een specialist bellen: gelegen komt het nooit. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren om dit ongemak te voorkomen. We zetten er vijf op een rijtje.

Tip 1: Hou het afvoerputje proper

Haren zijn de grootste boosdoener van verstoppingen. Ze klitten samen en vernauwen zo de doorgang, waardoor vuil samen klit. Haren uit het putje vissen na elke douchebeurt is dus de boodschap.

Tip 2: Kijk uit met vet

Vet is een boosdoener voor verstoppingen. Kijk dus uit in de keuken! Vet stolt en kan tot verstoppingen leiden. Moet er toch vet door het afvoerputje, spoel dan lang na met water.

Tip 3: Soda is een wondermiddel

Krijg je liever niet met verstoppingen te maken? Soda is hét wondermiddel dat verstoppingen voorkomt. Met soda geef je je leidingen een stevige poetsbeurt. Het schuurt je leidingen en verwijdert restjes. 1 eenheid soda meng je met 8 eenheden heet water. Roer goed en giet het mengsel door de gootsteen. Spoel de volgende dag met water door.

Tip 4: Gooi geen afval in je spoelbak

Zorg dat er geen etensresten in de leidingen terecht komen. Je borden afspoelen onder de kraan is dus geen verstandig idee. Een extra zeefje in de afvoer kan trouwens heel wat problemen voorkomen. De houdt de grootste stukken tegen en zo voorkom je verstoppingen.

Tip 5: Schakel tijdig een vakman in

Lukt het je niet de verstopping op te lossen, schakel dan tijdig een vakman in. Zelf blijven proberen zorgt vaak voor meer problemen. Een ervaren professional lost het euvel meestal in geen tijd op.

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons