22 november 2018

Niemand zit te wachten op verstopte leidingen. Sukkelen met de ontstopper, eens met de handen door het haar gaan, zuchten of een specialist bellen: gelegen komt het nooit. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren om dit ongemak te voorkomen. We zetten er vijf op een rijtje.

Tip 1: Hou het afvoerputje proper

Haren zijn de grootste boosdoener van verstoppingen. Ze klitten samen en vernauwen zo de doorgang, waardoor vuil samen klit. Haren uit het putje vissen na elke douchebeurt is dus de boodschap.

Tip 2: Kijk uit met vet

Vet is een boosdoener voor verstoppingen. Kijk dus uit in de keuken! Vet stolt en kan tot verstoppingen leiden. Moet er toch vet door het afvoerputje, spoel dan lang na met water.

Tip 3: Soda is een wondermiddel

Krijg je liever niet met verstoppingen te maken? Soda is hét wondermiddel dat verstoppingen voorkomt. Met soda geef je je leidingen een stevige poetsbeurt. Het schuurt je leidingen en verwijdert restjes. 1 eenheid soda meng je met 8 eenheden heet water. Roer goed en giet het mengsel door de gootsteen. Spoel de volgende dag met water door.

Tip 4: Gooi geen afval in je spoelbak

Zorg dat er geen etensresten in de leidingen terecht komen. Je borden afspoelen onder de kraan is dus geen verstandig idee. Een extra zeefje in de afvoer kan trouwens heel wat problemen voorkomen. De houdt de grootste stukken tegen en zo voorkom je verstoppingen.

Tip 5: Schakel tijdig een vakman in

Lukt het je niet de verstopping op te lossen, schakel dan tijdig een vakman in. Zelf blijven proberen zorgt vaak voor meer problemen. Een ervaren professional lost het euvel meestal in geen tijd op.

Bron
Immovlan

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag