5 tips om de winterblues te bestrijden bij u thuis.


Van oktober tot maart, als het natuurlijke daglicht verstek laat gaan, hebben velen onder ons last van winterblues. De omschakeling naar het winteruur, de korte dagen, de regen en de koude wind hebben veel meer impact op ons dan wij denken.


We zijn geneigd om thuis te cocoonen en ons op te sluiten. Hier vindt u enkele tips om meer te genieten van uw interieur tijdens deze koude, sombere dagen.


1. Geef uw interieur een sprookjesachtige verlichting.

Denk niet langer dat een lichtkrans alleen als kerstversiering kan dienen. We kunnen immers op elke dag van het jaar van hun schoonheid genieten.


Breng overal witte LED-lichtjes aan waar wat magische schittering niet zou misstaan. Of u ze nu gezellig laat glimmen in een slaapkamer of een zitkamer: zo kunt u de hele winter lang genieten van honderden sterretjes in huis.


2. Plant een citroenboom.

Haal wat zuiderse warmte in huis. Plant bijvoorbeeld eens een citroenboom. Het Belgische klimaat mag dan ongeschikt zijn om er een in volle grond te planten, maar het is hier perfect mogelijk om een citroenboom in een pot te laten gedijen.


Volg de instructies op van het tuincentrum waar u de boom koopt en u kunt een hele winter lang genieten van de citrusgeur en de frisse kleur van uw citroenen.


Wie zegt dat u daarvoor naar Italië zou moeten reizen?


3. Versier uw muren met stickers.

Goed nieuws voor degenen die geen groene vingers hebben. Er bestaat ook een haalbaar alternatief : muurstickers. Ze kosten haast niets en zijn makkelijk aan te brengen: wat wil een mens nog meer?


Laat tijdens de winter wat 'fun' toe in uw interieur.


4. Kies voor een mooi vlammend haardvuur.

Als uw huis geen echte schoorsteen heeft, kunt u er nu een 'draagbare' haard installeren in traditionele of moderne stijl.


Er bestaan veel modellen die als brandstof een gel gebruiken die geen rook afgeeft. Ze creëren dus een aangename sfeer in huis en kunnen geplaatst worden waar u maar wil.


5. En waarom geen aromatherapie?

Zoals vermeld in onze tweede tip staan citrusgeuren als sinaasappel, citroen en pompelmoes erom bekend dat ze ons lichaam nieuwe energie geven. Andere essentiële oliën zoals salie, bergamot en jasmijn hebben eveneens kwaliteiten die ons uit onze winterdip kunnen helpen.


Om te kunnen genieten van de heilzame effecten van aromatherapie hoeft u uw woning niet om te toveren tot een hippietent: er bestaat een grote keuze aan verstuivers, zowel designstukken als leuke, gebruiksvriendelijke modellen.


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag