5 tips om de winterblues te bestrijden bij u thuis.


Van oktober tot maart, als het natuurlijke daglicht verstek laat gaan, hebben velen onder ons last van winterblues. De omschakeling naar het winteruur, de korte dagen, de regen en de koude wind hebben veel meer impact op ons dan wij denken.


We zijn geneigd om thuis te cocoonen en ons op te sluiten. Hier vindt u enkele tips om meer te genieten van uw interieur tijdens deze koude, sombere dagen.


1. Geef uw interieur een sprookjesachtige verlichting.

Denk niet langer dat een lichtkrans alleen als kerstversiering kan dienen. We kunnen immers op elke dag van het jaar van hun schoonheid genieten.


Breng overal witte LED-lichtjes aan waar wat magische schittering niet zou misstaan. Of u ze nu gezellig laat glimmen in een slaapkamer of een zitkamer: zo kunt u de hele winter lang genieten van honderden sterretjes in huis.


2. Plant een citroenboom.

Haal wat zuiderse warmte in huis. Plant bijvoorbeeld eens een citroenboom. Het Belgische klimaat mag dan ongeschikt zijn om er een in volle grond te planten, maar het is hier perfect mogelijk om een citroenboom in een pot te laten gedijen.


Volg de instructies op van het tuincentrum waar u de boom koopt en u kunt een hele winter lang genieten van de citrusgeur en de frisse kleur van uw citroenen.


Wie zegt dat u daarvoor naar Italië zou moeten reizen?


3. Versier uw muren met stickers.

Goed nieuws voor degenen die geen groene vingers hebben. Er bestaat ook een haalbaar alternatief : muurstickers. Ze kosten haast niets en zijn makkelijk aan te brengen: wat wil een mens nog meer?


Laat tijdens de winter wat 'fun' toe in uw interieur.


4. Kies voor een mooi vlammend haardvuur.

Als uw huis geen echte schoorsteen heeft, kunt u er nu een 'draagbare' haard installeren in traditionele of moderne stijl.


Er bestaan veel modellen die als brandstof een gel gebruiken die geen rook afgeeft. Ze creëren dus een aangename sfeer in huis en kunnen geplaatst worden waar u maar wil.


5. En waarom geen aromatherapie?

Zoals vermeld in onze tweede tip staan citrusgeuren als sinaasappel, citroen en pompelmoes erom bekend dat ze ons lichaam nieuwe energie geven. Andere essentiële oliën zoals salie, bergamot en jasmijn hebben eveneens kwaliteiten die ons uit onze winterdip kunnen helpen.


Om te kunnen genieten van de heilzame effecten van aromatherapie hoeft u uw woning niet om te toveren tot een hippietent: er bestaat een grote keuze aan verstuivers, zowel designstukken als leuke, gebruiksvriendelijke modellen.

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons