5 stappen om goede foto’s van je woning te maken


Ben je van plan om je woning te verkopen of verhuren, sta dan voldoende stil bij het nemen van de foto’s die je huis of appartement moeten presenteren. Foto’s zorgen immers voor een eerste (goede) indruk bij de potentiële koper/huurder. Mensen zullen sneller overtuigd zijn om je advertentie én de woning te bezichtigen wanneer ze fraaie foto’s te zien krijgen. We zetten graag enkele tips op een rijtje om geslaagde foto’s te maken.


1. Opgeruimd staat netjes

Ruim je woning op vooraleer je start met het fotograferen. Een ordelijk huis of appartement creëert een gevoel van ruimte en rust. Verblijf je nog in de woning, wees dan voorzichtig met het uitstallen van waardevolle voorwerpen. Inbrekers hebben immers ook internet. Staat de woning leeg, kleedt deze in, bijvoorbeeld met kartonnen meubels, zodat de toekomstige bewoners zich kunnen voorstellen hoe het kan zijn om in jouw woning te leven. Hou overigens persoonlijke foto’s uit het zicht want dit bemoeilijkt de inleving van een potentiële koper/huurder.


2. Sfeer en gezelligheid

Breng wat extra sfeer in huis. Een goedgevulde fruitschaal, een bos bloemen of een plant maken jouw woon- of eetkamer net dat tikkeltje gezelliger. Als je een open haard hebt, kan je deze in de winter gerust aansteken. Ook brandende kaarsen of andere sfeerverlichting zorgen voor aangename foto’s.


3. Etaleer de pluspunten

Met bovenstaande tips is jouw woning foto klaar, maar welke ruimtes ga je nu eigenlijk in de kijker zetten? Een gastenkamer is minder interessant dan de hoofdslaapkamer. Maak je foto’s vanuit een hoek om de grootte van een kamer te benadrukken. Is er een leuke open haard of een mooi afgewerkt plafond aanwezig? Maak er close-ups van.


4. De juiste camera!

Voor je van start gaat misschien toch nog even dit… Het klinkt misschien evident, maar een goed digitaal fototoestel prefereert nog steeds de voorkeur boven de smartphone of tablet. Hoe handig onze mobiele toestellen ook zijn, ze zijn niet geschikt voor het nemen van foto’s van en in je woning. Heb je trouwens een statief in huis? Maak er gebruik van dan kan je de flits van het toestel uitschakelen. Dit levert nog mooiere kiekjes op.


5. Licht

Neem je foto’s overdag zodat het daglicht optimaal kan invallen. Als je trouwens de kans hebt, probeer op een zonnig i.p.v. druilerig moment te fotograferen. Steek nog even de lampen aan. Hou wel rekening met reflecties van spiegels en ramen. Je zou niet de eerste zijn die zichzelf per ongeluk fotografeert.


Bron:

Zimmo

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons