5 mythes over het verkopen van je woning

Er doen heel wat fabeltjes de ronde over het verkopen van woningen. Gelukkig zijn wij er om een aantal van deze misvattingen te weerleggen. Doe er je voordeel mee!

Mythe 1: Een piekfijne badkamer en keuken zijn noodzakelijk

We zeggen niet dat investeren in een keuken en/of badkamer slecht is, maar smaak blijft persoonlijk. Het kost aardig wat en het is nog maar de vraag of je dit bedrag bij een verkoop kan recupereren. Denk goed na of je deze ruimtes onder handen neemt en als je het doet kies dan voor een neutrale uitstraling.

Mythe 2: Enkel de beste materialen zijn goed genoeg

Hoewel er best wel wat mensen zijn die naar de gebruikte materialen kijken, is het zeker niet altijd een doorslaggevende factor. Hoe duurder de woning, hoe meer er op gelet zal worden. Verkoop je een luxueuze woning, dan verwacht de verkoper dat de materialen en toestellen top zijn, anders wordt er veel minder rekening mee gehouden.

Mythe 3: Kopers kijken door rommel en kleuren
Heel wat potentiële kopers beschikken over een beperkt verbeeldingsvermogen en zien de mogelijkheden niet. Zorg dus voor neutrale kleuren en ruim rommel op. Probeer zo veel mogelijk ruimte te scheppen, zodat de potentiële koper de mogelijkheden beter kan inschatten.

Mythe 4: De buitenkant van de woning is niet belangrijk

Van de oprit tot de voordeur, op dit moment maak je een eerste indruk en die is maar beter goed. Een verzorgde gevel geeft aan dat de woning met liefde onderhouden is. Structurele problemen en afbladderende verf zijn uit den boze. Dezelfde raad kan je toepassen op je tuin. Een tuin hoeft niet perfect te zijn, maar enig onderhoud zal wél helpen bij de verkoop.

Mythe 5: Je stelt de prijs maar beter hoog
Potentiële kopers willen onderhandelen, dus stel je de prijs van je woning maar beter hoog in. Niets is minder waar. Kopers vermijden prijzen die niet in hun prijscategorie vallen dus je mist waarschijnlijk heel wat potentiële kopers. Zonder bezoekers, geen kans op verkoop. 

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons