5 mythes over het verkopen van je woning

Er doen heel wat fabeltjes de ronde over het verkopen van woningen. Gelukkig zijn wij er om een aantal van deze misvattingen te weerleggen. Doe er je voordeel mee!

Mythe 1: Een piekfijne badkamer en keuken zijn noodzakelijk

We zeggen niet dat investeren in een keuken en/of badkamer slecht is, maar smaak blijft persoonlijk. Het kost aardig wat en het is nog maar de vraag of je dit bedrag bij een verkoop kan recupereren. Denk goed na of je deze ruimtes onder handen neemt en als je het doet kies dan voor een neutrale uitstraling.

Mythe 2: Enkel de beste materialen zijn goed genoeg

Hoewel er best wel wat mensen zijn die naar de gebruikte materialen kijken, is het zeker niet altijd een doorslaggevende factor. Hoe duurder de woning, hoe meer er op gelet zal worden. Verkoop je een luxueuze woning, dan verwacht de verkoper dat de materialen en toestellen top zijn, anders wordt er veel minder rekening mee gehouden.

Mythe 3: Kopers kijken door rommel en kleuren
Heel wat potentiële kopers beschikken over een beperkt verbeeldingsvermogen en zien de mogelijkheden niet. Zorg dus voor neutrale kleuren en ruim rommel op. Probeer zo veel mogelijk ruimte te scheppen, zodat de potentiële koper de mogelijkheden beter kan inschatten.

Mythe 4: De buitenkant van de woning is niet belangrijk

Van de oprit tot de voordeur, op dit moment maak je een eerste indruk en die is maar beter goed. Een verzorgde gevel geeft aan dat de woning met liefde onderhouden is. Structurele problemen en afbladderende verf zijn uit den boze. Dezelfde raad kan je toepassen op je tuin. Een tuin hoeft niet perfect te zijn, maar enig onderhoud zal wél helpen bij de verkoop.

Mythe 5: Je stelt de prijs maar beter hoog
Potentiële kopers willen onderhandelen, dus stel je de prijs van je woning maar beter hoog in. Niets is minder waar. Kopers vermijden prijzen die niet in hun prijscategorie vallen dus je mist waarschijnlijk heel wat potentiële kopers. Zonder bezoekers, geen kans op verkoop. 

Gerelateerde artikels

Wat is de invloed van de EPC score op de verkoopprijs van je woning?

Zonnepanelen, dakisolatie, dubbele beglazing … Er zijn heel wat investeringen waarmee we onze woningen groener kunnen maken. Maar wat is de impact van deze duurzame oplossingen op de waarde en de verkoopprijs van ons huis of appartement?
Lees meer

Coronavirus: Zoveel zal je huis in waarde dalen!

De prijsverlaging van huizen in België door de coronacrisis lijkt beperkt. Dit is wat Belfius verwacht…
Lees meer

Gevolgen voor Epc door Coronacrisis

Eigenaars die een woning willen verkopen of verhuren krijgen uitstel voor de opmaak van een EPC.
Lees meer

Homestaging is hot!

Nu de huisbezoeken weer kunnen doorgaan krijgt homestaging ongetwijfeld weer een boost. Deze trend komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Met weinig geld je woning zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële kopers. Wij geven je alvast enkele tips en tricks mee.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons