5 dingen om te doen wanneer geïnteresseerden je huis bezichtigen

Wanneer je je woning wil verkopen, dan is het organiseren en goed voorbereiden van bezoek aan je huis of appartement geen slecht idee. Je kan ervoor kiezen om elke geïnteresseerde afzonderlijk te ontvangen, of je kiest voor een dag waar alle potentiële nieuwe eigenaars langskomen en jouw woning onderwerpen aan een grondige keuring. Hoe dan ook, een goede voorbereiding is belangrijk en deze 5 dingen kan je dus best doen!

1. Een goede eerste indruk
Wanneer potentiële nieuwe eigenaars hun nieuwe droomstek bezoeken, telt vaak het gezegde ‘liefde op het eerste zicht’. En het eerste wat de geïnteresseerden zien, is de oprit en de gevel van de woning. Zorg er dus voor dat die eerste indruk echt een schot in de roos is. De voortuin ziet er best piekfijn uit, de oprit en tuinpaden zijn in degelijke staat en je gevel nodigt uit om mensen te ontvangen. Is dat niet het geval, dan is er nog werk aan de winkel!

2. Gaan voor de nette woonkamer
Heel wat geïnteresseerden zien zichzelf al wonen in jouw huis of appartement. Geef ze dan ook dat warme gevoel dat ze zelf nastreven. Een rommelige woonkamer met veel te veel meubels en tierlantijntjes is geen goed idee. Onder het motto ‘schrappen wat niet past’ kan je zo je woonkamer open stellen aan het grote publiek met zo weinig mogelijk onnodige zaken. Kleed vervolgens je woonkamer zo gezellig mogelijk aan om een huislijke sfeer te creëren. Kleurrijke kussens of een leuke kamerplant is bijvoorbeeld geen slecht idee.

Weg met een persoonlijke toets
Een goed onderhouden huis heeft ook een streepje voor bij kandidaat-kopers. Wanneer zij een huis bezoeken waar ze merken dat er geleefd wordt en er een familiale sfeer hangt, dan is de kans op een bod aanzienlijk hoger. Maar die familiale sfeer mag je echter niet te ver drijven. Potentieel nieuwe eigenaars willen nog steeds hun eigen visie en stijl voor ogen hebben en niet opgedrongen worden door allerlei persoonlijke spullen. Let hierbij vooral op drie dingen:
- Verwijder al je persoonlijke spullen zoals kinder- en familiefoto’s en dergelijken. Daar hebben onbekenden weinig zaken mee.
- Poetsen! Een nette woning toont aan hoe goed onderhouden je woning is.
- Verwijder geurtjes. Werd er gerookt of zijn er dieren aanwezig? Probeer deze te verdoezelen door een luchtverfrisser gebruiken.

Staat je woning leeg? Dan kan een vastgoedstylist je absoluut helpen. 

3. Denk aan je keuken
Een mooie en functionele keuken kan kopers over de streep trekken. Het is namelijk één van de meest gebruikte ruimtes in een woning, dus vinden geïnteresseerden het uiteraard belangrijk dat deze in een onberispelijke staat is. Hoe meer renovatiewerk er namelijk voor de boeg is, hoe minder een koper geneigd is meteen toe te slaan.

Stel dat je keuken toch perfect verkoopsklaar is, dan is het eveneens belangrijk om een zo goed mogelijke indruk achter te laten. In een keuken telt vooral de beschikbare ruimte waarin je de lekkerste gerechten kan klaarmaken. Zorg ervoor dat je werkbladen en aanrecht volledig leeg is en bewaar blenders, broodroosters en andere huishoudelijke toestellen even in een gesloten kast.

4. Rust in de slaapkamer
Komen er mensen je woning bezoeken, dan is het eveneens belangrijk dat elke ruimte uitstraalt waarvoor het dient. Een slaapkamer moet eruit zien als een slaapkamer, en moet vooral rust en gezelligheid uitstralen. Door gebruik te maken van sierlijke kussens en zachte dekentjes is het alvast uitnodigend zijn voor heel wat kandidaat-kopers. Ook met bloemetjes, plantjes of de nodige decoratie zorg je voor een slaapkamer waar bezoekers van gaan dromen. 

5. Het potentieel van je badkamer
Net als bij de keuken, is ook de badkamer een van de belangrijkste ruimtes die een grote indruk moeten kunnen achterlaten bij een mogelijke koper van je huis. Een propere, strakke badkamer met een decoratief stukje zeep is al een eerste stap naar een mogelijke verkoop. Maar er is meer dan een proper gepoetste badkamer. Net zoals met een woonkamer, is het belangrijk dat geïnteresseerden een badkamer terugvinden waar ze zelf potentieel in zien. Je kan bijvoorbeeld de handdoeken in de kast stoppen of omhoog hangen aan een rekje om de opbergruimte en mogelijkheden in je badkamer te onderstrepen.

Zo, nu is elke ruimte in je woning er klaar voor! Succes!

Bron:
Zimmo

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons