4 trends voor kinderkamers

Je wilt je kleine of al minder kleine prins of prinses uiteraard verwennen. Bij grotere kinderen heb je waarschijnlijk al een heel stuk minder in de pap te brokken, maar zeker in de babykamer kan je je helemaal laten gaan. Van deze kamers kleine paleisjes maken die perfect bij de rest van je interieur passen is een leuke uitdaging. Hieronder vind je alvast 4 trends/suggesties die je inspiratie en ondersteuning kunnen bieden voor 2016.

1. Pasteltinten zijn zeker nog niet uit
Trends in kinder- & babykamers komen en gaan zeer traag. Pasteltinten kunnen ook in 2016 nog perfect. De kleur van dit jaar is (mint)groen. Een perfecte ‘unisex’ kleur en helemaal mee met de tijd. Ook de modekleur van dit jaar is overigens groen, dus het totaalplaatje klopt. Deze kleur laat zich perfect matchen met interieurspulletjes en dat is mooi meegenomen.

2. Back to nature
Witte hoogglans heeft zijn beste tijd wel gehad. Onder invloed van Scandinavië is het ‘back to nature’ wat de klok slaagt. Minimalisme, blankhouten meubels en robuuste materialen breken verder door in de kinderkamer. 

Ook het doorbreken van het ‘botanische’ thema kadert in deze trend. De natuur naar binnen halen met takken of stronken als kapstok, diepzee kleuren en aardetinten combineren, het past naadloos in en bij mekaar. 

Daarnaast zijn de materialen ook eerlijk, duurzaam en kwalitatief. In 2016 denken we meer dan ooit ecologisch. 

3. Zwart, wit & geometrie
Wil je het nog strakker en soberder? Bekijk dan zeker eens wat Pinterest borden van kinderkamers. Je vindt er veel zwart en wit, gecombineerd met geometrische prints. Zeker bij wat oudere kinderen valt dit in de smaak. 

4. Verlengstuk van de rest van het huis
Als laatste trend signaleren we nog het feit dat de baby- & kinderkamer steeds meer een verlengstuk wordt van de rest van het huis. Schuur eens een kastje af, geef het een pasteltintje en zet het in de kinderkamer in plaats van in je woonkamer. Oude spulletjes, mooi bij elkaar passend kunnen ook perfect daar tot hun recht komen. Maak er wat unieks van en combineer leuke kaders met een stoere lamp of zelfs een schommelstoel. Volg je buikgevoel! 

Met deze aanzet kan je alvast beginnen struinen op het internet. Bekijk Pinterest borden, doe inspiratie op Instagram en in winkels, maar maak er vooral wat unieks van voor je kleine of al iets grotere schat(ten). Ze worden immers zo snel groot! 

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons