4 tips voor het aanleggen van een terras

Met de zomer in aantocht is het tijd om je tuin terug op punt te stellen. Bij die tuin hoort meestal ook een mooi en verzorgd terras. Hier volgen enkel praktische tips om aan de slag te gaan …

1. Kies de juiste tegel

Het formaat van de tegel hangt af van plaats en functie. Voor een oprit kies je beter een dikkere tegel. Voor een terras volstaat een iets dunnere tegel. 

2. Ga voor een kantafsluiting

Een kantafsluiting is een lijnvormig betonelement die verschuiving of verzakking kan voorkomen. Het houdt de tegels dus mooi op zijn plaats. 

3. Kleurverschil

Het kan gebeuren dat tegels uit verschillende verpakkingen een kleurverschil hebben. Doe dus meteen verschillende paletten open zodanig dat je goed kan mengen tijdens het plaatsen. 

4. Afwatering

In een land als België moet er altijd met regen rekening gehouden worden. Zorg er dus voor dat regenwater makkelijk weg kan. Je terrasoppervlak moet van je woning afhellen. 

Het is uiteraard niet de bedoeling dat je terras schuin ligt. Met een verschil van één centimeter per meter voorkom je al heel wat problemen. 

Bron:
Hebbes

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons