4 tips voor het aanleggen van een terras

Met de zomer in aantocht is het tijd om je tuin terug op punt te stellen. Bij die tuin hoort meestal ook een mooi en verzorgd terras. Hier volgen enkel praktische tips om aan de slag te gaan …

1. Kies de juiste tegel

Het formaat van de tegel hangt af van plaats en functie. Voor een oprit kies je beter een dikkere tegel. Voor een terras volstaat een iets dunnere tegel. 

2. Ga voor een kantafsluiting

Een kantafsluiting is een lijnvormig betonelement die verschuiving of verzakking kan voorkomen. Het houdt de tegels dus mooi op zijn plaats. 

3. Kleurverschil

Het kan gebeuren dat tegels uit verschillende verpakkingen een kleurverschil hebben. Doe dus meteen verschillende paletten open zodanig dat je goed kan mengen tijdens het plaatsen. 

4. Afwatering

In een land als België moet er altijd met regen rekening gehouden worden. Zorg er dus voor dat regenwater makkelijk weg kan. Je terrasoppervlak moet van je woning afhellen. 

Het is uiteraard niet de bedoeling dat je terras schuin ligt. Met een verschil van één centimeter per meter voorkom je al heel wat problemen. 

Bron:
Hebbes

Gerelateerde artikels

Hoe brandveilig is houtskeletbouw nu echt?

Dat hout een brandbaar materiaal is, weet iedereen. Denk maar aan een kachel of een open haard waar je hout gebruikt als brandstof. Maar niet elk hout is brandhout. Dat geldt in het bijzonder voor houtskeletbouw. In tegenstelling tot wat mensen soms denken, is houtskeletbouw niet minder brandveilig dan andere bouwmethodes. Op voorwaarde uiteraard dat er volgens de regels wordt gebouwd. 
Lees meer

Klussen bij wintertemperaturen!

Lange nachten, koude dagen… de winter staat weer voor de deur. Tijd om je woning vorstproof te maken. Maar welke klussen breng je best nog snel in orde voor het kwik te sterk daalt? Met deze do’s en don’ts kom je de winter door zonder onaangename verrassingen én blijven jouw stookkosten onder controle.
Lees meer

Hoe pak je een aanbouw aan? 4 Tips!

Net een woning gekocht, maar mag het wat meer zijn? Overweeg dan een aanbouw of uitbouw. Zo schep je extra ruimte, al komt er wel wat bij kijken. Wij vertellen je alvast hoe je deze uit- op aanbouw efficiënt aanpakt en geen stappen over het hoofd ziet.


Lees meer

Een pelletkachel plaatsen: hoeveel kost dat?

Steeds meer mensen vallen voor een pelletkachel! Zuinig, redelijk ecologisch, performant en gemakkelijk in gebruik, het is voor veel mensen een goede keuze als bijverwarming. Sommigen, zoals ik, maken er zelfs hun hoofdverwarming van! Maar hoeveel kost een installatie?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons