4 tips om een betaalbare woning te vinden!

Tip 1: Koester realistische verwachtingen


Je droomhuis, daar heb je vast heel hoge verwachtingen van. In de praktijk zul je deze verwachtingen allicht wat moeten bijstellen. Met een beperkt budget ga je niet alle items op je wenslijstje kunnen aanvinken. Zorg dat je woning aan je belangrijkste eisen voldoet en bekijk of de rest achteraf nog kan afgevinkt worden. Zeker in de grote steden is wonen duur en kies je misschien beter voor een kleinere woning en meer waarde voor je geld.

Tip 2: Denk out-of-the-box


Misschien is een kangoeroewoning wel een optie? Of heb je al eens aan cohousing gedacht? Kleur buiten de lijntjes en je kunt misschien wel je droomwoning verwerven. Misschien kan zelfs een tiny house wel een oplossing zijn als je met een beperkt budget geconfronteerd wordt? Door anders te denken bots je misschien op opportuniteiten waar anderen niet voor open staan.

Tip 3: Zie de mogelijkheden


Kijk door een oude badkamer, afgeleefde vloeren en verouderde keuken heen. Zie de mogelijkheden van panden die je gaat bekijken. Wie weet kun je de woning wel renoveren op jouw tempo en woon je binnen enkele jaren in een klein paleisje dat je voor weinig geld hebt kunnen kopen. Ben je zelf niet zeker? Neem een architect mee en laat hem/haar de mogelijkheden en kosten inschatten. Als de ruimtes goed zitten, dan kan er heel veel.

Tip 4: Zoek het wat verder


Ben je niet gebonden aan een regio? Werk je van thuis uit? Als je het wat verder gaat zoeken dan dalen de prijzen vaak stevig. Zo woon je in Wallonië een stuk voordeliger dan in Vlaanderen of Brussel. Hoe verder van de grote steden, hoe voordeliger je woont. Zeker tegen de Franse grens vind je heel wat betaalbare woningen midden in het groen, tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Wil je in Vlaanderen wonen, dan is West-Vlaanderen het voordeligst.

Bron
Immovlan

Deel dit artikel

Ontvang je gratis gids

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag