4 tips om een betaalbare woning te vinden!

Tip 1: Koester realistische verwachtingen


Je droomhuis, daar heb je vast heel hoge verwachtingen van. In de praktijk zul je deze verwachtingen allicht wat moeten bijstellen. Met een beperkt budget ga je niet alle items op je wenslijstje kunnen aanvinken. Zorg dat je woning aan je belangrijkste eisen voldoet en bekijk of de rest achteraf nog kan afgevinkt worden. Zeker in de grote steden is wonen duur en kies je misschien beter voor een kleinere woning en meer waarde voor je geld.

Tip 2: Denk out-of-the-box


Misschien is een kangoeroewoning wel een optie? Of heb je al eens aan cohousing gedacht? Kleur buiten de lijntjes en je kunt misschien wel je droomwoning verwerven. Misschien kan zelfs een tiny house wel een oplossing zijn als je met een beperkt budget geconfronteerd wordt? Door anders te denken bots je misschien op opportuniteiten waar anderen niet voor open staan.

Tip 3: Zie de mogelijkheden


Kijk door een oude badkamer, afgeleefde vloeren en verouderde keuken heen. Zie de mogelijkheden van panden die je gaat bekijken. Wie weet kun je de woning wel renoveren op jouw tempo en woon je binnen enkele jaren in een klein paleisje dat je voor weinig geld hebt kunnen kopen. Ben je zelf niet zeker? Neem een architect mee en laat hem/haar de mogelijkheden en kosten inschatten. Als de ruimtes goed zitten, dan kan er heel veel.

Tip 4: Zoek het wat verder


Ben je niet gebonden aan een regio? Werk je van thuis uit? Als je het wat verder gaat zoeken dan dalen de prijzen vaak stevig. Zo woon je in Wallonië een stuk voordeliger dan in Vlaanderen of Brussel. Hoe verder van de grote steden, hoe voordeliger je woont. Zeker tegen de Franse grens vind je heel wat betaalbare woningen midden in het groen, tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Wil je in Vlaanderen wonen, dan is West-Vlaanderen het voordeligst.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer

Hoe breng je een geldig bod uit?

Ben je op je droomwoning gebotst? Dan breng je maar beter zo snel mogelijk een schriftelijk bod uit. Je wil je droomwoning niet missen, toch? Zeker nu, beslissen heel wat kopers sneller dan ooit, dus treuzel niet. Hoe je een geldig bod uitbrengt? Wij zetten even een aantal zaken voor je op een rijtje.Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons