4 tips om de perfecte voordeur te kiezen

De voordeur van je huis heeft niet enkel een functionele maar ook een esthetische functie. We houden van praktisch en mooi. En eigenlijk ook wel van brand- en inbraakveilig, goed isolerend, duurzaam, onderhouds- en budgetvriendelijk. Nog iets? Wel ja, we rollen graag de rode loper uit voor 4 tips die van jouw voordeur een échte binnenkomer maken.

1. In harmonie met je woning

Om even met de deur in huis te vallen: mooi is prettig om naar te kijken, en dat geldt ook voor een voordeur. Deze deur is het visitekaartje van je woning! Of je een houten voordeur, een exemplaar in aluminium of kunststof plaatst, hangt veelal met je persoonlijke smaak samen. Ook de afmetingen, eventueel glaswerk, … bepaal je zelf. Alvast deze beauty suggestie: laat het schrijnwerk van je ramen overeenkomen met dat van je voordeur, zo creëer je harmonie en schoonheid. 

2. Kriek krak, op slot.

Tuurlijk moet een voordeur beschermen tegen ongewenst bezoek. Tuurlijk hoeft dit geen gigantische som te kosten. Basis zijn: goede scharnieren, een degelijk slot en een inbraakwerende klink. Tijdens de plaatsing horen scharnieren bovendien op de juiste wijze verankerd te worden. Denk bij de materiaalkeuze ook na over de stevigheid van de materie waaruit je deur wordt gemaakt.

3. Isoleren = warm aanbevolen

De voordeur vervult een belangrijke isolerende functie. Ze moet warmte binnenhouden en tocht buiten. Sta bij je keuze ook stil bij geluidsisolatie, het lawaai van voorbijrazende wagens kan je tegenhouden door voor een deur met akoestische isolatie te kiezen.

4. Automatisatie, de sleutel tot comfort & veiligheid

Hightech ín de woning is helemaal ingeburgerd. Maar wist je dat de technische wereld intussen ook zijn weg naar de voordeur heeft gevonden? Deuren laten zich tegenwoordig niet enkel openen met een traditionele sleutel, maar ook via een code, vingerdruk - of oogherkenning. Deze automatisatie is de (figuurlijke) sleutel voor wie graag betaalt voor extra veiligheid en comfort. 

Je ideale voordeur gevonden? Hang er nog een passend huisnummer bij en ding dong helemaal klaar! 

Bron:
Immovlan


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag