4 tips om de perfecte voordeur te kiezen

De voordeur van je huis heeft niet enkel een functionele maar ook een esthetische functie. We houden van praktisch en mooi. En eigenlijk ook wel van brand- en inbraakveilig, goed isolerend, duurzaam, onderhouds- en budgetvriendelijk. Nog iets? Wel ja, we rollen graag de rode loper uit voor 4 tips die van jouw voordeur een échte binnenkomer maken.

1. In harmonie met je woning

Om even met de deur in huis te vallen: mooi is prettig om naar te kijken, en dat geldt ook voor een voordeur. Deze deur is het visitekaartje van je woning! Of je een houten voordeur, een exemplaar in aluminium of kunststof plaatst, hangt veelal met je persoonlijke smaak samen. Ook de afmetingen, eventueel glaswerk, … bepaal je zelf. Alvast deze beauty suggestie: laat het schrijnwerk van je ramen overeenkomen met dat van je voordeur, zo creëer je harmonie en schoonheid. 

2. Kriek krak, op slot.

Tuurlijk moet een voordeur beschermen tegen ongewenst bezoek. Tuurlijk hoeft dit geen gigantische som te kosten. Basis zijn: goede scharnieren, een degelijk slot en een inbraakwerende klink. Tijdens de plaatsing horen scharnieren bovendien op de juiste wijze verankerd te worden. Denk bij de materiaalkeuze ook na over de stevigheid van de materie waaruit je deur wordt gemaakt.

3. Isoleren = warm aanbevolen

De voordeur vervult een belangrijke isolerende functie. Ze moet warmte binnenhouden en tocht buiten. Sta bij je keuze ook stil bij geluidsisolatie, het lawaai van voorbijrazende wagens kan je tegenhouden door voor een deur met akoestische isolatie te kiezen.

4. Automatisatie, de sleutel tot comfort & veiligheid

Hightech ín de woning is helemaal ingeburgerd. Maar wist je dat de technische wereld intussen ook zijn weg naar de voordeur heeft gevonden? Deuren laten zich tegenwoordig niet enkel openen met een traditionele sleutel, maar ook via een code, vingerdruk - of oogherkenning. Deze automatisatie is de (figuurlijke) sleutel voor wie graag betaalt voor extra veiligheid en comfort. 

Je ideale voordeur gevonden? Hang er nog een passend huisnummer bij en ding dong helemaal klaar! 

Bron:
Immovlan

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons