4 soorten tuinhuizen die je leven kunnen veranderen

Lange tijd stond het tuinhuis gelijk aan een vage hoop planken die een grasmaaier en wat houtblokken bescherming bood. Vandaag de dag zijn die tijden, mentaliteiten en ook percepties veranderd. Een tuinhuis moet niet per se een opbergplek zijn; het kan vele andere functies hebben!

Om uw gereedschap op te bergen: de 4 klassieke soorten tuinhuizen die uw leven kunnen veranderen

Deze praktische en gemakkelijk te monteren variant dient altijd om uw tuingereedschap in op te bergen. Maar: tijden veranderen en wat voorheen een hoop houten planken was die op de een of andere manier aan elkaar hingen met oude verroeste spijkers, is vandaag de dag iets eleganter. Zeker, de soberheid is evident: een deur, twee ramen en een puntdak. Maar u heeft niet veel meer nodig om het gevoel te hebben dat u op een berg ergens in Zwitserland bent! Kortom, het functionele sluit elegantie niet uit…

Om uw moestuin te planten: het halfglazen huis

Deze is multifunctioneel. U kunt uw tuinmateriaal droog houden en tegelijkertijd uw tomatenplanten kweken! Omdat het huis half van hout en half van glas is, moet het op een bepaalde manier gemonteerd worden en velen doen een beroep op een professional om het volgens de regels te installeren.

Om de cup met uw vrienden te bespreken: het prieel of de kiosk

Het achthoekige (of een andere, natuurlijk) tuinhuis doet door de vorm eerder denken aan een prieel of een kiosk, of aan plekken die gemaakt zijn om er te flaneren, wat te drinken en te dutten, dan aan hard werken en de opslag van spullen. We stellen ons dit huisje in het midden van een tuin voor in plaats van in de hoek. Naargelang uw wensen kan het huis gemaakt zijn van smeedijzer of hout, of gesloten, open of ertussenin zijn.

Om uw bewoonbare oppervlakte uit te breiden: het multifunctionele kantoor

Deze soort is momenteel het meest gewild. Het tuinhuis verandert in een leefbare kamer door de ruimte voor het opbergen van materiaal te minimaliseren en de leefruimte te maximaliseren. Alles is mogelijk: bibliotheek, kantoor, logeerkamer… Het ziet er van buiten natuurlijk erg verleidelijk uit: het huis, vaak met een behuizing van kwaliteitshout en een plat dak, heeft een geraffineerde stijl. Maar het huis kan ook lekker gek zijn, door bijzondere vormen aan te nemen!

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons