4 praktische tips voor uw keukenaankoop

Een keuken wordt gemiddeld 15 jaar en langer gebruikt. Ze kan dus maar beter tegen een stootje. Daarom moet ze niet alleen mooi, maar ook praktisch zijn. Een goede voorbereiding op de aankoop van uw keuken helpt om bewuste beslissingen te nemen. Blum bundelde enkele van haar praktische tips in een checklist. Uw leidraad in de zoektocht naar uw droomkeuken.

Goede ergonomie, voldoende opbergruimte en groot bewegingscomfort. Dat is voor Blum het gouden recept voor een praktische keuken. Als u hierop let, krijgt u de keuken die echt bij u past. Blum bundelde deze drie ingrediënten in een erg handige checklist, boordevol praktische tips & tricks. We lichten voor u enkele van deze tips toe.

Tip 1: voorzie voldoende werkruimte
Als kookliefhebber zal u het beamen: werkruimte heeft u nooit te veel. Voorzie daarom steeds minimaal 90 cm werkblad in uw keuken. In het ideale geval bevindt het werkblad zich tussen de spoelbak en de kookplaat, daar waar u het vaakst in de weer bent. Twijfelt u over de juiste werkbladhoogte? Zorg er dan voor dat er steeds 10 à 15 cm tussen je elleboog en het werkblad zit. Zo zal u ergonomisch comfort ervaren.

Tip 2: berg uw keukengerei slim op
In een goed georganiseerde keuken bespaart u heel wat tijd en energie. Als alles staat waar u het nodig heeft, legt u namelijk minder afstand af en werkt u ergonomisch. Nog een extra tip: berg zaken die u vaak nodig heeft op grijphoogte op. Zo hoeft u zich niet onnodig te bukken of te strekken.

Tip 3: creëer extra opbergruimte
Ook als u over beperkte ruimte beschikt, is uw droomkeuken mogelijk. Met diepere meubels, hoge en gesloten lades en een simpele planning wordt veel ruimte gecreëerd die anders onbenut zou blijven. Wist u namelijk dat u in hoge lades die aan de zijkanten gesloten zijn tot 50% meer kunt opbergen in vergelijking met lage lades?

Tip 4: voorzie klapdeuren
In uw keuken heeft u graag alles snel bij de hand. Gebruik daarom klapdeuren voor uw bovenkasten, in plaats van draaideuren. Zo beweegt het front van uw kast naar boven, weg van uw werkruimte. Voor de onderkasten werkt u best met volledig uittrekbare lades. U ziet in een oogopslag wat er achteraan in de lade zit. In een kast met legplanken moet u op de knieën gaan zitten.

Gerelateerde artikels

Een pelletkachel plaatsen: hoeveel kost dat?

Steeds meer mensen vallen voor een pelletkachel! Zuinig, redelijk ecologisch, performant en gemakkelijk in gebruik, het is voor veel mensen een goede keuze als bijverwarming. Sommigen, zoals ik, maken er zelfs hun hoofdverwarming van! Maar hoeveel kost een installatie?
Lees meer

Strengere energielabels vanaf maart 2021: dit verandert er!

Vanaf 1 maart 2021 worden de huidige energielabels voor elektrische toestellen strenger: de labels A+++, A++ en A+ verdwijnen. Je vindt de nieuwe labels al vanaf 1 november 2020 op sommige apparaten in de winkel. Waarom veranderen ze? En wat verandert er precies?
Lees meer

Mag je (ver)bouwen op zon- en feestdagen?

Timmer je momenteel aan je droomhuis? Fijn! Dan wil je natuurlijk dat je nieuwe stek zo snel mogelijk in orde is. En dus benut je elk vrij moment om te klussen. Maar mag dat eigenlijk wel op een zondag? En wat met feestdagen? Het is niet meer dan normaal dat je je verbouwingswerken of de bouw van je huis zo snel mogelijk achter de rug wilt hebben. Zelfs al moet je daarvoor elke zondag en elke andere vrije dag die je hebt aan de slag op de werf. Maar niet te vergeten: in België bestaat er zondagsrust. Mag je dan zomaar boren en timmeren op zon- en feestdagen? Het woord zondagsrust zegt eigenlijk al genoeg: op zondag moet je rusten. Maar dat betekent niet dat je geen werken mag uitvoeren, want de zondagsrust heeft voornamelijk betrekking op werknemers. Je aannemer om een extra inspanning vragen op een zondag of op een feestdag, dat kan dus niet.
Lees meer

Heb je een stedenbouwkundige vergunning nodig voor een tuinhuis?

Veel mensen stellen zich deze vraag niet bij het installeren van een tuinhuisje. Het goede nieuws is dat je in veel gevallen inderdaad vrijgesteld bent van een vergunning. Toch zijn er beperkingen…
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons