3 redenen waarom een lege woning niet goed verkoopt

Ingerichte woningen verkopen doorgaans een pak sneller dan hun lege tegenhangers. Staat je lege woning al maanden te verkommeren? Is er nog steeds geen nieuwe bewoner die een klik voelt met je pand? Dit zou weleens de reden kunnen zijn:

1. Een huis is niet altijd een thuis.
Het oog wil ook wat. Want hoewel jouw woning barst van het potentieel is dat voor een koper erg moeilijk in te schatten op basis van die kale muren. En hoe rationeel we ook proberen zijn, vaak kopen we toch vooral met het hart. En het is nu eenmaal een pak moeilijker om verliefd te worden op een lege ruimte dan op een warm ingerichte plek.

Je moet mensen het gevoel geven dat ze thuiskomen wanneer ze de deur van je woning opentrekken. Al maak je het er lekker warm, steek je alle lichten aan en zorg je voor een lekker geurtje in huis, je woning zal nooit uitnodigend en aanlokkelijk zijn als er verder niks in staat. Zonder meubels kan je potentiële kopers niet laten proeven van hoe jouw huis een thuis zou kunnen worden.

2. Gebreken springen meer in het oog.
Natuurlijk hebben we het hier niet over ernstige of structurele gebreken. Die deel je uiteraard eerlijk mee aan je kandidaat-kopers wanneer ze interesse tonen in je pand. We hebben het over die kleine minpuntjes die in een lege ruimte extra in de verf worden gezet. Denk maar aan kleine oneffenheden of krassen in de muur, losse randjes van behangpapier of donkere afdrukken waar ooit nog prachtige schilderijen hingen.

Hoewel notarissen er doorgaans voor kiezen om panden ongemeubeld te verkopen – ze geven immers geen rondleidingen en laten kandidaat-kopers alleen ter plaatse gaan – vinden ook zij dat je op deze manier wel erg veel van de sfeer en de waarde van het pand verliest. Vastgoedstyling kan je daar onder andere mee helpen.

3. Ruimtes lijken kleiner.
Onze ogen durven ons al eens te bedotten. Zo lijken lege ruimtes een pak kleiner dan ze eigenlijk zijn omdat we geen herkenbaar referentiepunt hebben om op terug te vallen. Een ingerichte woning geeft kandidaat-kopers een beter beeld wanneer het ruimtelijk inzicht tekortschiet, en helpt hen om in te schatten of hun kingsize bed wel in jouw master bedroom past.

Hoe zorg je voor die eerste klik?
Vastgoedmakelaars, vastgoedstylisten, notarissen en projectontwikkelaars zijn het erover eens: een huis sfeervol inrichten is een stiel op zich. Overdaad schaadt en neutraliteit is een gouden leidraad in het inrichten van de woning voor verkoop. Kies voor basisstukken in een neutrale stijl, zodat iedereen zich meteen de nieuwe bewoner van jouw pand waant. Een mooie basisinrichting spreekt namelijk een breder publiek aan en toont het potentieel van je pand zonder te overheersen. Met een klein extraatje zorg je vervolgens voor meer sfeer. Denk maar aan een brandend haardvuur of een vaas met verse bloemen. Zo bereik je met enkele kleine ingrepen een enorm effect.

Voor een optimale inrichting kan je beroep doen op een vastgoedstylist. Zij kunnen ervoor kiezen om je woning te meubileren met enkele basisstukken, of ze werken met kartonnen varianten, die erg gemakkelijk te verhuizen zijn. Wordt je woning nog gerenoveerd? Dan kan je met behulp van 3D-tekeningen of zelfs filmpjes in VR toch tonen hoe die lege ruimte een echte thuis kan worden.

Bron:
Zimmo

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons