3 leugens over pelletkachels

Met de winter die langzaam maar zeker dichterbij komt, zijn veel mensen genoodzaakt hun energieverbruik binnen de perken te houden…

Tussen alle mogelijkheden, is er de pelletkachel: een niet te onderschatten manier om je huis te verwarmen. Ziehier alvast 3 leugens die over pelletkachels de ronde doen…

1. Een pelletkachel is niet ecologisch

Da’s een duidelijke misvatting. Hout bevat weinig vervuilende bestanddelen en bovendien wordt de productie van koolstofdioxide gecompenseerd door jonge plantjes in de grond te steken. Weet ook dat pelletkachels een uitstekend rendement bieden en dat pellets in de meeste gevallen van gerecycleerd hout worden gemaakt. Wat wil je nog meer?

2. Een pelletkachel is moeilijk te onderhouden

Toegegeven, in vergelijking met bijvoorbeeld een mazoutketel vraagt een pelletkachel meer onderhoud maar moeilijk is het niet. Nazicht hoeft ook maar één keer per jaar te gebeuren en kost ongeveer € 150. Wat je wel regelmatig moet doen, is de ruit schoonmaken en de assen verwijderen. Dat laatste moet, afhankelijk van het model, dagelijks tot wekelijks gebeuren. Dat lijkt veel, maar weet dat die klus in een kwestie van minuten geklaard is. Te relativeren, met andere woorden…

3. Een pelletkachel biedt geen voordelen ten opzichte van een houtkachel

Zeker fout! Ja, pelletkachels zijn over het algemeen duurder dan houtkachels en bieden ook minder sfeer, maar anderzijds zijn ze wel een pak makkelijker en efficiënter in de omgang. Je kan een pelletkachel zelfs programmeren.

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons