15 procent van de Belgen gebruikt nooit internet

In België had ongeveer 80 procent van de gezinnen in 2013 thuis toegang tot het internet. Daarmee komt ons land maar nipt boven het EU-gemiddelde uit (79 procent). 15 procent van de Belgen gebruikte in 2013 helemaal geen internet.

Het Europese statistische bureau Eurostat kwam vandaag met cijfers over de toegang tot en het gebruik van internet in de verschillende Europese huiskamers in 2013.

België blijkt maar gemiddeld te scoren. Zo heeft slechts 80 procent van de gezinnen thuis toegang tot internet, net boven het Europese gemiddelde (79 procent). De koplopers in de enquête zijn IJsland, Nederland en Noorwegen, waar telkens ongeveer 95 procent van de gezinnen thuis toegang heeft tot internet. 

Nog uit het onderzoek blijkt dat 15 procent van de Belgen helemaal geen internet heeft gebruikt in 2013. 68 procent doet dat dagelijks, 12 procent wekelijks. In de hele Europese Unie gebruikt 62 procent van de mensen het internet dagelijks. 21 procent van de Europeanen gebruikte nooit de informatiesnelweg in 2013.

Bron:
De Tijd

Gerelateerde artikels

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer

Tuinonderhoud: 4 mythes ontkracht

Op het internet of in boeken worden natuurlijke methoden verspreid die niet altijd even efficiënt zijn. Vaak hebben ze zelfs tal van nadelen.
Lees meer

7 must haves voor je terras!

Zomer, tijd dus om ons terras stevig aan te pakken en in te richten om er de komende maanden optimaal van te genieten. Heb je een groot of klein terras aan je woning of een klein balkon? Elk formaat verdient toch dat tikkeltje extra tijdens de zomer. Wij zetten je op weg!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons