Wat zijn de vijf duurste gemeenten in ons land? Hebben ze geleden onder corona?

Statbel, het nationale bureau voor de statistiek heeft een rapport gepubliceerd over de vastgoedverkopen in het eerste semester van 2020. Een interessant rapport, want in die periode speelde zich de lockdown af! Toch is er geen dalende trend van de prijzen te bespeuren, zelfs niet in de chicste wijken. Onderstaande prijzen zijn  mediaanprijzen van alle huizen, zowel gesloten, halfopen als open bebouwing, verkocht tijdens het eerste semester van 2020.

1. Elsene: 720.000 euro (58 verkochte huizen)


Elsene, de Brusselse gemeente, domineert nog altijd het klassement met een verbijsterend bedrag van 720.000 euro!

2. Knokke-Heist: 682.500 euro (130 verkochte huizen)


De chicste badplaats van het land komt op de tweede plaats op nationaal niveau, maar het is de duurste gemeente in Vlaanderen, waarmee het Sint-Martens-Latem van de troon stoot. Die gemeente valt terug naar de vierde plaats.

3. Sint-Pieters-Woluwe: 650.000 euro (87 verkochte huizen)


De tweede Brusselse gemeente, Sint-Pieters-Woluwe, blijft altijd één van de meest begeerde gemeenten van het het land. Sint-Lambrechts-Woluwe laat dan weer mediaanprijzen optekenen van 550.000 euro.

4. Etterbeek: 650.000 euro (33 verkochte huizen)


Nog een Brussels gemeente. De prijzen lijken te ontploffen in deze gemeente, in die mate zelfs dat de mediaanprijzen er vandaag hoger liggen dan in Ukkel (600.000 euro)!

5. Lasne: 642.500 euro (65 verkochte huizen)


Lasne is nog steeds de duurste Waalse gemeente. De prijzen lijken er voortdurend te stijgen, corona of niet!

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer

Hoe breng je een geldig bod uit?

Ben je op je droomwoning gebotst? Dan breng je maar beter zo snel mogelijk een schriftelijk bod uit. Je wil je droomwoning niet missen, toch? Zeker nu, beslissen heel wat kopers sneller dan ooit, dus treuzel niet. Hoe je een geldig bod uitbrengt? Wij zetten even een aantal zaken voor je op een rijtje.Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons