Wat brengt de slaapkamer in 2015

De slaapkamer hoort niet langer nog het ondergeschoven kindje te zijn maar wordt een steeds belangrijkere ruimte in je woning. We komen er niet meer alleen om te slapen maar ook om eens even helemaal te ontspannen. Misschien wordt het dus ook wel eens tijd om de slaapkamer onder handen te nemen? Zo weet je in ieder geval dat deze ruimte niet meer alleen aangenaam is wanneer je je ogen dicht doet!

Trends
Trends komen en gaan en zijn zo ver door te voeren als je zelf wilt. Natuurlijk is een trend vooral bedoeld als inspiratie of als een leidraad om hier je eigen draai aan te geven. Je kunt uiteraard alle kanten op met trends en er zijn er altijd genoeg aan de gang om een trend te vinden welke bij jou als persoon past maar welke ook perfect aansluit bij het interieur van je woning. Geen probleem natuurlijk wanneer het interieur van bepaalde ruimtes niet helemaal honderd procent aansluit. Natuurlijk kun je ook veelal werken met het wisselen van woonaccessoires in plaats van bijvoorbeeld je boxspring bed te vervangen of een andere slaapkamerkast te hoeven kopen. Zo kun je met de tijd meegaan zonder dat je een al te groot budget nodig hebt!

Rust in de slaapkamer
Hoewel een slaapkamer bedoeld is om te slapen is deze in de brede zin van het woord vooral bedoeld om in te rusten. Een van de voornaamste trends die we de komende tijd gaan zien is een slaapkamer welke echt rust uitstraalt. Geen gebruik maken van felle kleuren of drukke patronen dus maar de slaapkamer minimalistisch maar warm aankleden. Dit doe je door gebruik te maken van neutrale kleuren. Gebruik bijvoorbeeld witte muren en voeg kleine accenten toe aan het bedtextiel of in de woonaccessoires. Wanneer je kiest voor enkel neutrale kleuren is het slim om te werken met verschillende texturen om te zorgen voor warmte en knusheid. Maak gebruik van materialen zoals hout, glas, katoen en metaal om echt voor die minimalistische, rustige look te gaan!

Behang prominent aanwezig
Behang wordt steeds vaker gebruikt en zie je dan ook steeds meer in de slaapkamers terecht komen. Behang is namelijk een erg gemakkelijke manier om variatie aan te brengen, je kunt behang makkelijk weer verwijderen en nieuwe plaatsen. De mogelijkheden aan behang zijn tegenwoordig eindeloos, je kunt zelfs je eigen gemaakte behang laten afdrukken wanneer je het in de bestaande dessins niet kunt vinden. Enkele jaren geleden zagen we al de opkomst van het fotobehang maar nu zie je vooral bijvoorbeeld houten planken of ijzeren panelen terugkomen in de tekening van het behangpapier.

Luxe hotelkamer
Omdat we steeds meer tijd gaan doorbrengen in de slaapkamer willen we hier ook steeds meer luxe. Een hotelkamer is het toppunt hiervan, alles bij de hand en heerlijk wegdromen in een diep bed met heerlijke royale kussens en kwalitatief dekbed. De luxueuze uitstraling van een veelsterren-hotel krijg je niet zomaar. Uiteraard is het het belangrjkste dat je slaapkamer netjes is opgeruimd en er een uniformiteit is. De kleuren dragen natuurlijk ook bij aan de sfeer, kies voor maximaal drie tinten en ga vooral voor rustige luxe kleuren zoals lichtblauw, wit, crème, lila of lichtgrijs. Besteedt veel aandacht aan de verlichting want ook daarmee kun je luxe en knusheid creëren. Indirect licht doet het dan ook het beste.

Bron:
Habitos


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag