22 april 2015

Oximo hanteert bij de verkoop van haar vastgoed steeds een prijsvork en niet één vaste prijs. Het onroerend goed wordt geschat en nadien wordt er een minimumprijs en direct hebben prijs opgekleefd. De minimumprijs is de vanafprijs waarvan kandidaat-kopers een bod kunnen uitbrengen, de direct hebben prijs is de prijs waaraan de verkoper zich ertoe verbindt om zijn pand zeker te verkopen. De door Oximo geschatte waarde van de woning bevindt zich tussen deze 2 prijzen.

Deze prijszetting is niet gebruikelijk in de vastgoedwereld maar zorgt voor de verkopers wel voor een betere onderhandelingspositie. Dit blijkt ook uit een onderzoek van de Universiteit van Colombia. Zij deden onderzoek naar de verschillende technieken van onderhandeling. In tegenstelling tot de klassieke theorieën die de studenten van business scholen aangeleerd krijgen blijkt dat het hanteren van een prijsvork wel degelijk een goede onderhandelingsmethode is. Hen werd immers steevast verteld dat de prijsvorkmethode niet werkt omdat de tegenpartij dan altijd voor het slechtste bod zou kiezen.

Uit hun resultaten blijkt ook dat de meeste potentiële kopers uit beleefdheid amper een bod durven uitbrengen onder de minimumprijs. Ze willen de tegenpartij niet beledigen door een bod te doen dat ver onder het minimaal voorgestelde bedrag ligt. Dit wordt ook wel de relationele kost genoemd.

Bovendien werkt de prijsvorkmethode beter dan het voorstellen van één onrealistisch hoog bedrag in de hoop daarover verder te kunnen onderhandelen. In die laatste techniek bleek de discussie volgens de onderzoekers vaak vast te lopen.

Tenslotte is er nog één belangrijk psychologisch voordeel. Het hanteren van een prijsvork als onderhandelingsmethode zorgt ervoor dat men wordt bestempeld als een persoon die zich soepel en verzoenend opstelt, terwijl het aanbrengen van een vaste prijs daarentegen als het gedrag van een koppig individu zou kunnen worden gezien.

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag