Vindt de Vlaming zijn weg naar nieuwe premies?

299 aanvragen voor premie warmtepompboiler

Met een warmtepompboiler voor sanitair warm water bespaar je tot 70% in vergelijking met een elektrische boiler. Begin dit jaar werd de premie voor een warmtepompboiler ingevoerd. Wie overstapte op zo’n boiler kon vanaf 7 februari de premie van 400 euro online aanvragen bij netbeheerder Fluvius. De premie daalt de komende twee jaar telkens met 100 euro en zal vanaf 2021 tot en met 2023 nog 200 euro bedragen. Op een maand tijd hebben 299 Vlamingen al een aanvraag ingediend.


Sloop- en heropbouwpremie 403 keer aangevraagd

Met de nieuwe sloop- en heropbouwpremie wil de Vlaamse overheid mensen aanmoedigen om een oude woning te slopen en te vervangen door een energiezuinige nieuwbouw. Het gaat om een eenmalige korting van 7.500 euro voor wie niet in aanmerking komt voor het gunstige btw-tarief van 6% dat momenteel in 13 Vlaamse steden geldt. De nieuwe premie werd op 1 maart ingevoerd en al 403 keer aangevraagd. “Blijkbaar zaten heel wat mensen te wachten op deze korting. Nog beter zou zijn om het verlaagde btw-tarief van 6% naar heel Vlaanderen uit te breiden”, reageert Peeters.

Bron
Livios

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons