Vindt de Vlaming zijn weg naar nieuwe premies?

299 aanvragen voor premie warmtepompboiler

Met een warmtepompboiler voor sanitair warm water bespaar je tot 70% in vergelijking met een elektrische boiler. Begin dit jaar werd de premie voor een warmtepompboiler ingevoerd. Wie overstapte op zo’n boiler kon vanaf 7 februari de premie van 400 euro online aanvragen bij netbeheerder Fluvius. De premie daalt de komende twee jaar telkens met 100 euro en zal vanaf 2021 tot en met 2023 nog 200 euro bedragen. Op een maand tijd hebben 299 Vlamingen al een aanvraag ingediend.


Sloop- en heropbouwpremie 403 keer aangevraagd

Met de nieuwe sloop- en heropbouwpremie wil de Vlaamse overheid mensen aanmoedigen om een oude woning te slopen en te vervangen door een energiezuinige nieuwbouw. Het gaat om een eenmalige korting van 7.500 euro voor wie niet in aanmerking komt voor het gunstige btw-tarief van 6% dat momenteel in 13 Vlaamse steden geldt. De nieuwe premie werd op 1 maart ingevoerd en al 403 keer aangevraagd. “Blijkbaar zaten heel wat mensen te wachten op deze korting. Nog beter zou zijn om het verlaagde btw-tarief van 6% naar heel Vlaanderen uit te breiden”, reageert Peeters.

Bron
Livios

Gerelateerde artikels

Coronavirus: kan je nog een woning kopen, verkopen of huren?

Sluiting van niet-essentiële winkels en beperkte sociale contacten; de nieuwe regels om de verspreiding van het coronavirus in België tegen te gaan zijn van kracht gegaan en duren zeker tot en met 13 december. Welke effecten hebben deze maatregelen op de vastgoedsector? Rondleidingen, schattingen en verhuizen: we analyseren de situatie met behulp van de laatste informatie.
Lees meer

Kan je al een huis kopen als je nog in een echtscheiding zit?

Mensen die aan het scheiden zijn overwegen wel eens om al een nieuw huis of appartement aan te kopen onder het motto dat ‘huren maar weggegooid geld zou zijn’. Maar kan je in zo’n situatie wel overgaan tot een aankoop? Waarop moet je letten?
Lees meer

Je lening herzien: wat moet je weten voor je naar je bank stapt?

De rentes voor hypothecaire leningen staan al een hele tijd erg laag. Veel mensen stapten de voorbije jaren naar hun bank om hun lening te laten herzien. Denk je eraan om hun voorbeeld te volgen? Goed plan. In deze blog geven we je graag wat achtergrondinformatie, zodat je niet onvoorbereid aan de onderhandelingen begint.
Lees meer

Verwarming weer aan na de zomer? Let op deze aandachtspunten!

Nu het 's ochtends weer best fris is en 's avonds snel afkoelt, gaat in veel huizen de verwarming weer aan. Maar voor je na de zomer je verwarming weer inschakelt, controleer je best eerst een paar zaken. We lijsten ze voor je op.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons