Vier op de tien jonge huiseigenaars krijgen financiële steun

Jonge Belgen willen nog steeds een woning kopen, hoewel de prijzen jaar na jaar stijgen. Zeven op de tien Belgen tussen de 18 en de 30 jaar maakt zich er wel veel zorgen over. Vier op de tien doet een beroep op (groot)ouders voor financiële steun. Dat blijkt uit een online onderzoek van ILIV, het kenniscentrum over het belang van een thuis.

Ongeveer twee derde van de groep Belgen tussen 18 en 30 jaar vindt het belangrijk om een eigen woning te hebben. Bijna de helft van de 27- tot 30-jarigen heeft ook een huis. Maar helemaal op eigen houtje lukt dat niet voor iedereen. Een deel van de jonge huiseigenaars, zo’n vier op de tien, krijgt hulp bij de aankoop.

Negen procent ontvangt maandelijks een bedrag toegestopt van de familie om de bank te betalen voor de lening. Dat is geen overbodige luxe, want 39 procent van de twintigers betaalt meer dan 1000 euro per maand af.


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag