Vier op de tien jonge huiseigenaars krijgen financiële steun

Jonge Belgen willen nog steeds een woning kopen, hoewel de prijzen jaar na jaar stijgen. Zeven op de tien Belgen tussen de 18 en de 30 jaar maakt zich er wel veel zorgen over. Vier op de tien doet een beroep op (groot)ouders voor financiële steun. Dat blijkt uit een online onderzoek van ILIV, het kenniscentrum over het belang van een thuis.

Ongeveer twee derde van de groep Belgen tussen 18 en 30 jaar vindt het belangrijk om een eigen woning te hebben. Bijna de helft van de 27- tot 30-jarigen heeft ook een huis. Maar helemaal op eigen houtje lukt dat niet voor iedereen. Een deel van de jonge huiseigenaars, zo’n vier op de tien, krijgt hulp bij de aankoop.

Negen procent ontvangt maandelijks een bedrag toegestopt van de familie om de bank te betalen voor de lening. Dat is geen overbodige luxe, want 39 procent van de twintigers betaalt meer dan 1000 euro per maand af.

Gerelateerde artikels

Digitaal paspoort van uw woning bevat steeds meer informatie!

Met de woningpas heeft uw huis of nieuwbouwappartement een eigen digitaal paspoort. Sinds kort vindt u er een overzicht van de uitgevoerde renovatiewerken en kunt u zelf werken toevoegen.
Lees meer

Uitgerekend: wat kost een alarmsysteem?

Hoeveel kost het om je woning te beschermen tegen indringers? Tegenwoordig zijn de meeste alarmsystemen draadloos, maar wat kost dat nu en wat bepaalt de prijs? We vroegen het aan een gespecialiseerde veiligheidsfirma: Delta Dore Belgium.
Lees meer

Zo hou je je rookmelders in topvorm voor een brandveilige thuis!

87% van de Belgen heeft minstens één rookmelder in huis. Dat blijkt uit een onderzoek van smarthomefabrikant Netatmo. Nochtans is het in België sinds begin 2020 voor iedereen verplicht om thuis de nodige rookmelders te installeren. Bovendien weet 13% van de deelnemers niet of hun exemplaar wel correct werkt. Met deze maatregelen hou je het veilig.
Lees meer

EPB, K-peil, E-peil en U-waarde, we leggen het u uit!

Het EPB-certificaat is de ‘energetische identiteitskaart’ van uw bouw. Het zorgt ervoor dat u de energetische prestaties van een gebouw kan vergelijken met die van een ander.

Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons