Vier op de tien jonge huiseigenaars krijgen financiële steun

Jonge Belgen willen nog steeds een woning kopen, hoewel de prijzen jaar na jaar stijgen. Zeven op de tien Belgen tussen de 18 en de 30 jaar maakt zich er wel veel zorgen over. Vier op de tien doet een beroep op (groot)ouders voor financiële steun. Dat blijkt uit een online onderzoek van ILIV, het kenniscentrum over het belang van een thuis.

Ongeveer twee derde van de groep Belgen tussen 18 en 30 jaar vindt het belangrijk om een eigen woning te hebben. Bijna de helft van de 27- tot 30-jarigen heeft ook een huis. Maar helemaal op eigen houtje lukt dat niet voor iedereen. Een deel van de jonge huiseigenaars, zo’n vier op de tien, krijgt hulp bij de aankoop.

Negen procent ontvangt maandelijks een bedrag toegestopt van de familie om de bank te betalen voor de lening. Dat is geen overbodige luxe, want 39 procent van de twintigers betaalt meer dan 1000 euro per maand af.

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons